Ny utmaning lockade Nilla Fischer

Med den snabba värvningen av Nilla Fischer visar Linköping att man menar allvar med allt tal och alla rykten om en storsatsning nästa år. Man börjar då med en rutinerad mittfältare med landslagsmeriter i mängd och en del unika kvalitéer som spelare, inte minst fysiken. – Jag behöver en utmaning och utvecklas i ny miljö och det tror jag att jag kan göra här i Linköping, säger Linköping FCs överraskande nytillskott till laget.
Nilla Fischer klar för Linköpings FC. Foto: Jimmy Lönn.

– Det är positivt för framtiden att få en spelare som håller en hög och jämn nivå, som är stabil och gärna vill vara med i avslutssituationer, sammanfattar LFCs tränare Jörgen Petersson.

Att lämna ett LdB FC Malmö, som man tillhört i många år och som har viktiga matcher i Champions League framför sig var inget lätt beslut för Nilla:
– Nej, jag har haft två tuffa veckor med funderingar fram och tillbaka, och jag tog det definitiva beslutet bara för några dagar sedan, avslöjar Nilla. Både Linköping och LdB har varit väldigt förstående och hjälpsamma och det ger mig möjlighet att spela klart i Malmö i lugn och ro resten av säsongen.
– Visst hade man helst velat ha mig kvar därnere i Malmö, men klubben respekterade mitt beslut och önskade mig lycka till, tillägger Nilla och medger att hennes val till viss del påverkades av det faktum att hon känner Jörgen Petersson väl från gemensamma år i Malmö:
– Väldigt positivt att få jobba med Jörgen igen!

Nilla har ett kontrakt som sträcker sig över EM 2013, i vilken turnering hon kommer att få spela ett par matcher på sin nya hemmaarena i Linköping – om hon blir uttagen…
– Nej, det kan du aldrig vara säker på, kommenterar landslagsklippan Fischer till damfotboll.com.

Vad har hon för uppfattning om sitt nya lag och vad tror hon att kan bidra med?
– Linköping har många individuellt skickliga spelare, bra passningsspelare och som helhet är laget starkt och utvecklingsbart. Det är kul att Linköping gör den här nya satsningen, det blir spännande att vara med i allt detta. Själv hoppas jag kunna tillföra en bra inställning, mycket vinnarskalle och fysik Min styrka är att vinna boll och spela enkelt, det finns ju bra bollrullare på mitten, Lollo Fors till exempel. Sedan får jag bidra med mina ledarskapstalanger, avrundar Nilla Fischer, som inte kan ange något datum då det stora flyttlasset går mot Linköping.
– Det känns skönt att kunna presentera ett nyförvärv så här snabbt, säger en nöjd klubbdirektör i LFC, Anders Mäki. Vi är inte nöjda med att vara ett mittenlag, vi siktar uppåt och då gäller det att ha ett starkt och bra spelarmaterial.

Text. Ulf Ståhlberg