Limhamn Bunkeflo och Mallbacken klarade kvalet

Kvalet till division ett gick i mål med en riktig rysare på lördagseftermiddagen. Mallbacken vann matchen på bortaplan över LB 07 med 3-2, ett resultat som samtidigt betydde att bägge lagen avancerade.
Två lag som gratulerade varandra - LB 07 och Mallbacken spelar division ett nästa år.

- Jag är helt slut, vilket jäkla år vi har gjort, sade Mallbackens tränare Stefan Johansson i en andhämtning under firandet som följde efter slutsignalen.

Mallbacken kom pressade till bortamötet på Brovallen. Efter 18 raka segrar i serien förlorade man den första rundan i kvalet mot Norvalla - tre poäng var det ändå som gällde på den höstsoliga gräsplanen.
lbmal_3.jpg
Men gästerna tog också väl vara på all vilja och motivation - matchinledningen var utmärkt från Mallbackens sida.
- Vi visste att vi skulle möta ett jättebra lag, men våra första 20 minuter - det är helt sanslöst, fortsatte en känslosvallande Stefan Johansson innan han duschades av fem-sex spelare med vattenflaskor.

Lite blött som hör till efter lyckade säsonger - och i synnerhet när man tvingats utstå en nervpärs vid sidlinjen.

Efter att Mallbacken tagit ledningen med 2-0 hämtade sig nämligen Limhamn Bunkeflo. Reduceringen kom innan paus på straff och med bara några minuter spelade av andra halvlek satte Paula Hafner bollen i mål till 2-2.

Limhamn Bunkeflo hade resultaten med sig, råd att förlora med åtta bollar så kvitteringen rörde snarare om för de andra lagen i kvalkampen.

Norvalla som hade representanter på plats på läktarna i den avgörande matchen fick glädjas en kort stund.
Därefter tog sig Mallbacken allt oftare upp i banan, matade in bollar, fixade hörnor och banade väg för en ny vändning i matchen.

Med 20 minuter kvar kom Mimmi Larsson med ett väl slaget inlägg från vänster, förbi hela försvararsuppställningen, LB 07:s målvakt inräknad. lbmal_2.jpg
Linda Wallin mötte med foten och fick se bollen gå i nät - till 3-2 och vunnen match.
- Just att Linda Wallin får göra det, så klockrent när hon kommer tillbaka efter två korsbandsskador och ett benbrott, sade Stefan Johansson.

Segerskytten själv slet sig från champagnehyllningar för en kort kommentar.
- Väldigt skönt mål, den satt där den skulle.

Hur upplever du hela året, med tanke på din skadebakgrund?
- Det känns extra speciellt att vara tillbaka, hela den här säsongen har känts bra.

Det blev inga fler riktiga chanser för Limhamn Bunkeflo, men de tillfällen som bollen studsade emot Mallbacken i eget straffområde räckte för att de värmländska supportrarna skulle kippa efter andan.

Men hemmalaget kunde ändå klä sig i guldhattar efteråt.
- Mentalt känner vi att vi har bokat guldfesten i förväg och vi presterar inte som vi ska. Men det känns ändå jättebra, sade Emma Stålhammar.

Precis som övriga laget fick hon vänta ett år på chansen i kvalet, ett extraår då man stoppades av formella skäl förra hösten.
- Jag tycker faktiskt att vi har ett bättre lag i år när vi slutar serien jämfört med i fjor.

Nu väntar Söderettan där Limhamn Bunkeflo blir enda skånska lag. En förening med vilja att utvecklas och samtidigt ett bra komplement till dubbla guldvinnarna LdB FC Malmö.
- Det känns bra att det finns nåt mer i regionen som kan prestera. Vi har alltid gjort det bra under press, det känns tryggt att det har funnits mer att hämta, sade Emma Stålhammar till sist.

Första bilden: Tuff kvalkamp mellan Lina Rehov och Mimmi Larsson.
Andra bilden: Linda Wallin gör målet som tog Mallbacken upp en division,

Foto: Fredrik Hasselgren
Fler bilder finns i bildreportaget

Läs mer