Ramona Bachmann kanonvärvning för LdB FC Malmö

För mindre än ett dygn sedan kom beskedet att hon avböjde att förlänga kontraktet med Umeå IK. Sedan tog Ramona Bachmann, 20, resvägen via Stockholm, Fotbollsgalan och två priser innan hon presenterades som ny spelare i LdB FC Malmö.
Ramona Bachmann i LdB FC:s tröja. Foto: Fredrik Hasselgren

- Malmö är en väldigt bra förening, har en organisation som jag tycker är jätteimponerande. De har byggt upp det under flera år, har mål som de vill uppnå, det passar riktigt bra för mig, säger hon.

- Jag tycker det ska bli kul att spela Champions League och hjälpa dem till att försvara guldet.

De senaste spelarnyheterna kring guldlaget LdB FC Malmö har handlat om de som valt att lämna klubben. Nu börjar ersättarna dyka upp, Ramona Bachmann var först ut som spektakulär och namnkunnig värvning som ska hjälpa till att ta fler titlar.

Med undantag för ett år i Atlanta Beat har hon tillbringat större delen av sitt fotbollsliv som proffs i Sverige - och det var heller inte aktuellt den här gången att ordna en övergång till exempelvis en klubb i Bundesliga.
- Just någon är jag inte så jättesugen på att spela i Tyskland, I Sverige finns ett bra spelsystem med en bra, jämn liga.

Finns det något speciellt som passar dig i Damallsvenskan?
- Säsongen är bra uppstyrd och man har det bra socialt i klubbarna.

Om bara ett par dagar lär LdB FC Malmö spela sig vidare till kvartsfinal i Champions League och behöver en bred trupp för att hålla nivån i matcherna både internationellt och på hemmaplan nästa spelår.

Att få årets allsvenska spelare att skriva på är en del av lösningen och dessutom ett styrkebesked av de svenska mästarna.

Malmö har 16 spelare klara
Klubbdirektören Niclas Carlnén konstaterar att Bachmann blir den 16:e spelaren som kontrakterats inför 2012.

Inte oväntat - spekulationerna om ett klubbyte till Malmö fanns redan inför säsongen som nyss avslutades, när hon till slut valde att gå till Umeå.

Nu stämde ryktena bättre, den bollbegåvade mittfältaren är klar för två år i LdB FC.
- Ramona har vi sett hela tiden, men vi var inte konkreta i diskussionerna förrän hon var på väg hem i fjor. Vi var långt i diskussionerna då och den bilden gjorde att hon kände till oss.

Som vid många andra övergångar var det en helhetslösning som hjälpte till att avgöra saken. Förutom sina prestationer på plan kommer mittfältaren att börja på en utbildning till tränare.
- Vi har pratat om det som kommer efter, vad hon kan tänka sig att göra utöver fotbollen.

Att få möjlighet till internationella matcher var ytterligare en anledning till att Ramona Bachmann klev in i LdB FC:s färger mitt under den pågående spelarkarusellen.
- Jag spelar i Schweiz´ landslag och vi har aldrig spelat någon stor turnering, det har gjort det svårt för mig att visa upp mig internationellt. Och det behöver göra med min talang, säger hon till damfotboll.com.

Säsongsfinal med landslaget rb_ldb_2.jpg
Det är just i landslagströjan som hon avslutar den här säsongen. På de tre första EM-kvalmatcherna har Schweiz en seger, tre nödvändiga poäng står på spel mot Kazakstan om två och en halv vecka.

Tyskland är förstås en riktigt svår kvalmotståndare, den andra fullpoängaren i gruppen Spanien blev också för svåra första gången lagen möttes.
- Vi har inte gjort det bra. Men det är inte kört än, vi möter dem ju igen.

D.N. 2011-11-08 20:23

Grattis Malmö. Bachmann, Veje o Gunnarsdottir blir kul att följa, en vass, ung offensiv och utvecklingsbar trio.

Johnte 2011-11-08 21:31

Det är bara att gratulera LDB Malmö till en kanon värvning i Ramona Bachmann.
kan bara hålla med dig D.N. det är tre unga förmågor som ska bli intressant att se både i dam allsvenskan och champions league spel.Men skulle Melis försvinna till USA som det ser ut just nu att hon gör. Så måste man värva en anfallsspelare till och det av Europeisk klass om man vill försvara sitt guld en tredje gång i dam allsvenskan
och så ska man gå långt i champions league.helst all the way till finalen.