Succétränarens sista match i LdB

Martin Sjögren gör sin sista match som ansvarig tränare för LdB FC Malmö när laget på torsdagskvällen ska göra jobbet som för dem vidare till en kvartsfinal i Champions League. En trygg ledning med 3-1 ifrån bortamatchen mot Neulengbach gör att LdB står som skyhöga favoriter till avancemang .

Hur känns det så här inför matchen och med vetskapen att det är din sista med detta lag?
– Faktum är att det inte känns så mycket ännu, men jag tror säkert att det kommer att kännas efteråt, när jag släpper taget. Nu är det full fokus på att vinna returen så att LdB FC tar sig till en kvartsfinal. Då har vi nått målen som jag var med och satte upp när jag blev huvudtränare för laget, säger Martin till damfotboll.com.

Ifjol blev det SM-guld, den säsongen gled ni fram rätt ohotade. I år blev det ovisst efter VM då ni hamnade i otakt och började förlora matcher. Har du någon förklaring till det?
– Under våren fortsatte vi att vinna trots att många experter tippat att vi inte skulle göra det. Vi hade tappat några spelare men också ersatt med nya. Efter VM gick vi ner oss formmässigt och började tappa poäng och det är klart att självförtroendet får sig en knäck. Men med facit i hand tycker jag att vi gör en bättre prestation i år när vi ändå lyckas resa oss och ta hem vårt andra SM-guld. Att vi under hösten även klarat att hålla fokus och prestera bra i Champions League, trots liten trupp, är också ett bevis styrka inom laget och i vår organisation.
martin.jpg
Ikväll borde det vara en ren expeditionssak för LdB att ta sig vidare till en kvartsfinal säger jag. Vad säger du?
– Vi har onekligen ett bra läge men det gäller i alla lägen att inte bli övermodiga utan se till att hålla fokus på vårt jobb. Idag kommer spelet med all säkerhet att se annorlunda ut än nere i Österrike då Neulengbach spelade mycket defensivt. Klarar vi deras anstormning i offensiven ska det väl innebära att det frigörs ytor för oss. Det blir ett mer öppet spel som passar oss bättre än att bara ligga och leta ytor mot ett lag som försöker stänga bakåt. En annan skillnad som är till vår fördel är planen. De hade en tung gräsmatta att bjuda på, nu kommer de till en något större konstgräsplan och där brukar bollen rulla till vår fördel om vi gör vårt jobb som vi ska, säger Martin.

Nyfiken är man så jag undrar vad du kommer att göra framöver, har du något nytt tränarjobb klart?
– Nej, jag har legat lågt men börjar väl fundera så smått på vad jag ska göra framöver. Ett nytt tränarjobb är väl det mest troliga.

Johnte 2011-11-10 22:12

Ja det är bara att tacka Martin Sjögren för de år han har varit i LDB och gjort det bra.Önskar honom lycka till i viken klubb han än hamnar i eller vad han gör sedan.