Lisa siktar högt med Tyresö

Hon slog igenom på bred front under VM i Tyskland. Med sina tre mål och sin kyliga blick blev hon en av favoriterna i tv-soffan. Efter VM var hon med om en rafflande slutstrid i damallsvenskan. Hon och hennes Kopparbergs/Göteborg slutade på en andraplats i tabellen och fick återigen se konkurrenterna Malmö höja bucklan mot skyn. Nästa år tänker Lisa ”Dala” Dahlkvist vinna Kronprinsessan Victorias pokal – med Tyresö.
Lisa jublar efter ett av sina mål i VM. Foto: Fredrik Hasselgren

För ja, Lisa har sökt sig vidare och hittat nya utmaningar. Den senaste utmaningen hittar hon i Tyresö, där hon får chansen att spela med en hel hög landslagsspelare:
- Den vision som Tyresö har lockade. Spelarna i laget, väldigt bra spelare det var det som avgjorde, säger Lisa Dahlqvist när damfotboll.com får en pratstund med henne.

Landslagskaptenen Caroline Seger kommer även hon att spela i Tyresö under 2012. Lisa och Seger torde känna varandra väl efter två mästerskap tillsammans på mittfältet.
Tror du att det är en fördel i landslagssammanhang att du och Seger spelar tillsammans i klubblaget?
- Nej, jag tror inte. Seger och Nilla har också spelat tillsammans och känner varandra väl. Seger är en duktig fotbollsspelare, och givetvis känns det bra att få spela med henne och för mig gäller det att prestera ännu mer vid sidan om henne, det blir en härlig utmaning säger Lisa.

lisad200ab.jpg
Under 2011 fick Lisa sitt stora genombrott. Plötsligt har var och varannan svensk koll på vem hon är, och rätt många världsspelare också för den delen. Och med det ökar förväntningarna.
- Jag har varit bra tidigare men målen och att jag fick starta i VM har gjort att fler förväntar sig mer av mig. Alla har sett vad jag kan göra och förväntar sig att jag ska göra det igen. Det blir en viss press men det är bara inspirerande.

Nu är Tyresö favoriter till att vinna Damallsvenskan, hur kommer ni hantera pressen?
- Jag vet inte, det är sådana frågor man brukar få under våren men... Det är klart att vi gör en jättesatsning. Och då blir Tyresö favoriter. Men det finns ingen fara för att vi inte ska klara av att ha pressen på oss. Det känns jättekul!

The Observer 2011-12-19 17:38

Mja, det finns nog fler favoriter ( t ex LdB med Anja Mittag) och angående det där med att klara pressen - mja igen - från etta till fyra på några omgångar i slutet av säsongen 2011......