Stina Segerström avlivar myt

En avsliten hälsena i april grusade alla Stina Segerströms förhoppningar om att 2011 skulle bli ett särdeles bra fotbollsår. Det blev inget VM-spel i Tyskland och först i säsongens sista matcher kunde hon göra korta inhopp i Kopparbergs/Göteborg. Det tar lång tid att komma tillbaka efter en avsliten hälsena.
Stina Segerström. FOTO: Fredrik Hasselgren (arkiv).

- Men att man får mycket extra ledighet för att hinna med saker man annars får lägga åt sida under tiden som sjukskriven kan jag definitivt avskriva. Rehabträningen tar minst lika mycket tid som när man tränar med laget, förklarar Stina.
- Och man måste vara klok och inte skynda på, men det ser rehabteamet till.
Känner du dig lika stark nu som innan skadan inträffade?
- I stort sett, men litet styrka saknas ännu. Det går åt rätt håll.
Stina har för övrigt under den här tiden haft kontaker med Josefin Johansson i Piteå IF, en olyckssyster som också drabbades av avsliten hälsena.
Stina hoppas vara med i den stora innefotbollsturneringen i Jöllenbeck den 14-15 januari som Kopparbergs/Göteborg vann i fjol. Där ställs man i gruppspelet mot Fortuna Hjörring som Kopparbergs/Göteborg slog ut ur UEFA Women´s Champions League.
Det blev inget VM i år för din del men det finns väl något som hägrar minst lika mycket nästa?
- Först och främst att jag är hundraprocentigt återställd. Sedan blir det spännande om vi i Kopparbergs/Göteborg kan knyta ihop säcken och vinna Damallsvenskan. Så klart är det en dröm om att få komma tillbaka i damlandslaget och få spela OS i England, säger Stina.