"Lollo" Fors åter till Spanien

För två år sedan spelade Louise "Lollo" Fors för den spanska toppklubben Espanyol i Barcelona. Sedan blev det Linköpings FC. Men det blev bara två matcher med Sveriges damlandslag i fjol. Nu tar "Lollo" sats igen eftersom hon blivit uttagen till matchen mot Norge i La Manga.
Louise Fors

- Det ska bli trevligt att komma till Spanien igen. I La Manga har jag varit tidigare men till skillnad från då talar jag nu också spanska. Det lärde jag under tiden i Barcelona och det hade jag satt mig för att göra när jag flyttade ner dit. Sedan var det ju också nyttigt att få spela och träna på andra sätt än det man är van vid hemma, berättar "Lollo".

För ganska precis ett år sedan var du med Sveriges damlandslag i USA men det blev bara en halvtimmes spel i årets första landskamp. Sedan var du borta till årets näst sista när Sverige åter mötte USA, hur ser du på det?
- Thomas (Dennerby) valde att satsa på andra spelare till VM. Det kan jag inte göra något åt. Jag tycker ändå jag hade ett bra år i Linköping och fortsatte utveckla mig, konstaterar "Lollo" sakligt.
- Jag har lärt mig värdera bättre i passningsspelet.

"Lollo" har ett av Damallsvenskans hårdaste vänsterskott och slår fina inlägg. Hon var skadefri under fjolåret.
- Jag ser mig mest som innermittfältare. Det är från kanten man förväntas slå inläggen, men jag är ingen kantspringare, inte tillräckligt snabb för det.

Det var större förväntningar på LFC än en sjätteplats som det slutade i Damallsvenskan, ser du även själv 2011 som ett mellanår?
- Nej och eftersom vårt lag är ungt var lägstanivån inte tillräckligt hög om man visste hur det kunde se ut på bra dagar. Jag tror det blir bättre i år. Det ska bli spännande med den nya tränarorganisationen.

Taggar: