Clara Markstedt förlänger med AIK

AIK och damlagets Clara Markstedt är överens om en kontraktsförlängning för 2012. Den gotländska forwarden kom till AIK inför säsongen 2010 och har spelat 46 tävlingsmatcher för klubben.
Clara Markstedt. FOTO: anders h.nu (arkiv)

- Clara kommer fylld med självförtroende från en stark säsong i Norrettan med bland annat 17 mål. Hon har tagit ett stort kliv i sin utveckling under de två åren i AIK och vi tror att det kommer fortsätta så även under 2012, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

22-åriga Clara Markstedt, 21 år, kom till AIK från division 2-laget Dalhem/P18 IK för två år sedan efter att 2009 ha utsetts till Gotlands bästa kvinnliga fotbollsspelare och hon imponerade under AIK:s försäsongsläger i Spanien vilket ledde till ett kontrakt med den allsvenska klubben.
- Jag tycker klubbens satsning på laget och Mattias är spännande. Jag trivs bra i AIK och det ska bli fantastiskt roligt att återigen spela i allsvenskan, säger Clara Markstedt till aikfotboll.se.

Clara svarade den gångna säsongen för 17 mål då AIK vann Norrettan och var därmed näst bästa målskytt i laget, endast en fullträff efter Daniella Chamoun som vann den interna skytteligan. Ett av de viktigaste målen kom i toppmötet hemma mot Sundsvalls DFF (2-1) den 20 augusti då hon i den 70:e minuten slog in 1-1 vilket gav AIK ny vind i seglen och segermålet kom tio minuter senare. De tre poängen var en viktig pusselbit för AIK och det gav resultat under hösten då laget återigen kvalificerade sig för spel i Damallsvenskan.

Text: Stefan Mellerborg

Olle 2012-01-04 19:42

Duktig fotbollsspelare men på bilden ser man vad hon är mest känd för, att filma i straff området.