Lisa Klinga vänder hem

Tyresöfostrade Lisa Klinga återvänder hem till Tyresö FF efter en ettårssväng i Linköping. Längtan efter hemstaden och modersklubben Tyresö FF blev helt enkelt för stor.
Lisa är på väg hem igen. Foto: Anders Henriksson

I och med Lisas återkomst har Tyresö FF totalt fyra egenfostrade spelare bland lagets totalt 17 utespelare. Förutom Lisa Klinga är Helén Eke tillbaks efter ett års utlåning till Hammarby och i truppen finns redan Jennifer Egelryd och Pauline Hammarlund.

Lisa som på meritlistan har 24 landskamper i U19 landslaget och 5 landskamper i U23 satsar hårt på att ta nästa steg i fotbollen.
- Jag tog ytterligare ett steg i min utveckling under min tid i LFC med den träning och det förutsättningar som fanns att tillgå. Nu siktar jag på mycket speltid i Tyresö FF och mitt mål är en plats i startelvan. Vad gäller landslaget är det vidare uttagning och spel i U23 som finns med min målbild för 2012. Jag känner mig i bättre form fysiskt vilket jag har fått tydliga resultat på. Att nu komma hem till min moderförening och få tillgång till den organisation, de träningsmöjligheter och den spelartrupp som byggts upp inför 2012 känns extremt motiverande. Jag ser konkurrensen i truppen enbart som något positivt då utvecklingsmiljön är den bästa som går att hitta i Sverige avslutar Lisa.

Tränaren Stefan Fredriksson ser Lisas många kvalitéer:
- Som tränare är jag jätteglad över att få in Lisa i truppen. Hon försvann när jag kom men jag har sett henne spela i flera matcher, inte bara mot Tyresö utan även i andra. En frisk Lisa har spetskvaliteter som är mycket intressanta för laget. Jag tänker på hennes extrema snabbhet, en orädd inställning och en inställning att alltid göra sitt yttersta både på träning och match. Att vi kan använda Lisa på flera positioner är också ett stort plus, främst tänker jag på ytterback och yttermittfält men även som snabb djupledsforward. Att vi dessutom får hem en spelare med stort Tyresöhjärta är ett plus för både laget och våra supportrar.

The Observer 2012-01-09 20:19

Lisa Klinga har onekligen kvaliteter, men hur stor är sannolikheten att hon blir en startspelare i, som vanligt hårdsatsande, TFF när hon inte blev det i ett LFC som hamnade som sexa i tabellen? Gissar att hon blir förstärkningsspelare mestadels....

Olle 2012-01-09 22:18

Hasse måste ha några egenfostrade att visa upp. Vad är det för regler som gäller? Måste man inte ha ett visst antal egenfostrade spelare eller gäller det bara herrarna?

Martin 2012-01-12 23:12

Från en bänk där chansen till startplats var hyfsad till en bänk där hon tyvärr lär få sitta 90 % av matcherna i Damallsvenskan. Synd att en så talangfull spelare med goda utvecklingsmöjligheter inte väljer att gå till en klubb där hon får mer speltid (AIK eller Djurgården) då hon inte lär utvecklas på Tyresös bänk.