Jennie Nordin förlänger i AIK

AIK:s damlag är överens med mittbacken Jennie Nordin om ett kontrakt som sträcker sig över 2013. Hon slog igenom i A-laget under den gångna säsongen och fick även debutera i F18-landslaget.
Jennie Nordin. Foto: Anders Henriksson

- Jennies utveckling under 2011 gick ingen obemärkt förbi så det känns naturligtvis väldigt bra att kunna planera för två år framåt med henne i den svartgula tröjan, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

Jennie Nordin f-93) bidrog starkt till AIK:s avancemang till Damallsvenskan efter att ha varit en klippa i försvarsledet. Hon spelade 19 matcher, varav 18 från start, i Norrettan och svarade för fyra mål och en målgivande passning.

- Jag ser fram emot ett riktigt spännande år med AIK i Damallsvenskan, säger Jennie Nordin till aikfotboll.se.

Jennie spenderade merparten av säsongen 2010 i AIK:s juniorlag som spelade i Division 2 Östra Svealand innan hon, som forward, provade på A-lagsspel under den andra halvan av säsongen. I januari 2011 flyttades hon upp i A-laget.
Debuten i F18/93landslaget skedde i bortamatchen mot Norge (0-1) den 23 augusti då hon byttes in. Det blev spel från start i resterande fem landskamper, varav samtliga från start,
Jennies moderklubb heter Solrød FC i Danmark och via Ekerö IK kom hon 2007 till AIK.

Text: Stefan Mellerborg, aikfotboll.se