Jenny de Agé förlänger med AIK

AIK:s damlag är överens om en ettårig kontraktsförlängning med målvakten Jenny Nauwelaerts de Agé. Jenny kom till AIK inför säsongen i Norrettan och stod mellan stolparna i tre av förra årets tävlingsmatcher.
Jenny Nauwelaerts de Agé. Foto: Anders Henriksson

- Jenny är ett föredöme för övriga truppen när det gäller inställning till träning och match. Tre spelade tävlingsmatcher under 2011 var en personlig besvikelse för henne och det finns en stor revanschlust inför kommande säsong, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

23-åriga Jenny Nauwelaerts de Agé, född 16 februari 1988, inledde sin fotbollskarriär i Ekerö IK och spelade sedan i IF Brommapojkarna. AIK hade 2008 ett samarbetsavtal med BP vilket ledde till att Jenny agerade andramålvakt till Sofia Lundgren under några matcher i Damallsvenskan 2008. 2009 och 2010 stod hon i mål i Vasalunds IF och i januari 2011 skrev hon på ett ettårskontrakt med AIK.

- Det känns jättekul att ha skrivit på för ytterligare ett år med AIK och det kommer att bli ett inspirerande år i allsvenskan. Jag har mer att ge och det hoppas jag få möjlighet att visa i år, säger Jenny Nauwelaerts de Agé till aikfotboll.se.

Text: Stefan Mellerborg