Maja Saari gör comeback i Damallsvenskan

Det blev bara en säsong i norska Kolbotn IL för den finska försvarsspelaren Maja Saari som nu skrivit på ett tvåårskontrakt med AIK.
Maja Saari laddar med vänstern. Foto: Fredrik Hasselgren

Den 25-åriga finskan har spelat 55 A-landskamper för Finland och kommer närmast från Kolbotn IL men har sedan tidigare också rutin ifrån Damallsvenskan då hon spelade i Umeå IK 2009 och 2010. I Umeå hann hon med att spela 43 matcher, varav 40 från start och hon svarade för fyra mål i dessa matcher.

- Maija kommer att bidra med rutin av spel på den här nivån och kvalitén hon besitter. Hon har visat upp en härlig inställning och går in 110% i all sin träning. Via vår samarbetspartner Svea Ekonomi har vi hittat en bra lösning vid sidan av fotbollen då Maija upptar sina ekonomistudier när hon anländer till Stockholm, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till aik.se.

Vänsterfotade Maija Saari, född 1986, inledde sin fotbollskarriär i moderklubben Vaasan Kiisto innan hon flyttade vidare till FC Honka, med vilka hon blev trefaldig finsk mästarinna 2006, 2007 och 2008.
Debuten i det finska A-landslaget skedde mot Sverige (0-3) den 7 mars 2007 och totalt har det hittills blivit 55 A-landskamper och sex mål för henne.

Text: Stefan Mellerborg