Therese Kapstad laddar om - igen

Hon är en av tidernas skyttedrottningar i de högsta serierna inte minst i kraft av att ha spelat fler säsonger än de flesta. Therese Kapstad lägger ytterligare en förening till dem där hon spelat. I år blir det Umeå Södra FF i Norrettan.
Therese Kapstad

Efter att bland annat ha gjort 110 matcher i Damallsvenskan,vunnit både SM-guld och UEFA Women´s Cup-guld med Umeå IK skulle många ha känt sig mätta - men inte Therese.

I fjol trodde nog många att hon slöt cirkeln i moderklubben Mariehems SK som hon lämnade 1997 för UIK. Spelarkarriären har haft ett par naturliga avbrott när Therese blivit mamma till två söner.

Hon har varit utlånad till Sunnanå och spelat även för Själevads IK.
Therese har ett målsinne som få i Sverige, trots det blev det bara en U-landskamp.

Du var litet tveksam till att tacka ja när Umeå Södra hörde av sig?
- Ja, jag får lov att inte vara med på alla träningspass. Jag arbetar som förskolelärare och har som sagt även familj men det accepterade man, berättar Therese.
Men det blir en del långresor bland annat till Stockholms-trakten. Det är ju känt en del spelare i Norrettan inte gärna åker med till långa bortamatcher?
- Mig slipper de inte, skrattar Therese.
- Det går på tvärs med min vinnarinstinkt. Om jag får ha en åsikt så tycker jag spelarna förr hade mera av det och det skulle jag vilja skicka med till dagens yngre att tänka på, hälsar skyttedrottningen från Umeå.