Dina krav är orealistiska, Marta!

Martas lön ska de senaste åren ha legat på motsvarande runt fem miljoner Skr. Det är Niklas Westman sportchefen i Umeå IK som gått ut med den uppgiften och jämfört med UIKs totala budget, alltså för hela den övriga truppen, - 2,9 miljoner. Knappast läge att lägga pengar på Marta.

Från mycket initierat håll har damfotboll.com fått fram siffrorna 750 000 dollar (c:a 5,8 milj Skr) - netto - för åtta månader. Alltså vore Marta fri att spela antingen hemma i Brasilien eller i annan liga när den svenska ligger nere.
pengar.jpg

Men till de dryga 5 miljoner nettokronorna ska även läggas krav på fri bil och fri lägenhet samt två resor hem till Brasilien (ej turistklass).
Agent Fabiano Farah ska så klart också ha en slant för att trissa upp priset för Martas signatur på spelarkontraktet - 10 procent alltså 75.000 USD.
Vem som till äventyrs skulle ha råd med detta står fortfarande skrivet i stjärnorna.

Efter WPS-ligans kollaps är det plötsligt klubbarnas marknad. Det gäller för proffsen att över huvudtaget hitta klubbar där man får spela. Om man stryker några nollor i summorna ovan hamnar man på en mera realistisk nivå. Förr brukade man tala om stjärnor som betalade tillbaka för den träning som formade dem i den tidiga karriären och som öppnade vägen till de stora pengarna. Marta hade aldrig tagit de stegen om hon inte hamnat i Umeå IK som hon har att tacka för mycket .

Taggar:
Johnte 2012-02-02 21:48

Precis, detta är min inställning också. Marta har mycket att tacka Sverige. och Umeå i synnerhet. för den karriär hon har fått.Detta tackar hon på detta vis. Skandal och återigen skandal. fy skäms Marta. Hoppas inget Svenskt lag är så dumma att de signa denna egoistiska kvinnan. År det inte dax för Marta att betala igen lite av vad Sverige och Umeå har givit henne.Lägg hellre dessa pengar på en 4-5 spelare från WPS av hög kvalitet. Tack för ordet.

DIFDAMsaman 2012-02-03 00:20

vem vill ha en spelare med den otrevliga atityden jag hoppas inte hon kommer till dif

Tre Ess 2012-02-04 02:36

Raderad

Tre Ess 2012-02-04 02:36

Raderad

Nillan 2012-02-03 08:23

Marta kommer säkert att spela i Ryssland, verkar som dom har pengarna!!
Bryr mig inte om Marta kommer till Sverige eller inte, är bara intresserad av att se vilket lag som tar guldet, Göteborg, Tyresö eller kanske LFC,

Tycker Marta har en dålig inställning just nu. Borde väl också fatta att om det inte finns
någon klubb som vill ha henne med den prislappen så kommer hon bli utan, vilket är då det bästa, sänka sina krav naturligtvis.

Har också en känsla av att den stora storhetstiden för Marta är över. Missförstå mig rätt, hon är fortfarande en briljant spelare.

DIFDAMsaman 2012-02-05 13:03

jag håller med

Johnte 2012-02-03 15:12

Tre Ess. Jag tycker faktiskt inte att det är naivt att väga in sådana saker när man förhandlar. Lite ödmjukhet ifrån Marta är inte för mycket begärt.Hennes karriär startade faktiskt I Sverige och Umeå. Det fanns en kostnad i hennes utbildning m.m. Jag propagerar inte för Umeå utan för Svensk damfotboll. Men tar vi Umeå som ett exempel. Så kostar Marta mer en dubbelt så mycket som hela Umeås trupp. Den kostar 2,9 miljoner.För en Marta kan Umeå alltså få in mer än två trupper. Sanslöst och är detta ett vettigt pris. Är det till gagn för Svensk damfotboll att acceptera sådana priser. Även om Marta fortfarande är en bra spelare så finns det inget vettigt för Svensk damfotboll att slänga ut så mycket pengar på en enda spelare.

PM 2012-02-03 23:13

Tre Ess

Ditt inlägg ter sig en aning märkligt. Mig veterligen finns det ingen klubb på herrsidan som skulle klara att gå runt med endast publikintäkter.
Problemet är att media inte har bevakat damfotbollen med respekt. Precis som det var med damtennisen en gång i tiden. Idag ser vi både publikt som vad det gäller prispengar att damtennisen närmat sig ordentligt.
På sin höjd sänds en allsvensk match i veckan från damallsvenskan.
Det har blivit bättre vad det gäller kompetensen på tränarsidan och lagen tränar hårdare och spelar en mycket mer atraktiv fotboll idag än för tio år sedan. Det kan man ibland undra över när det gäller herrfotbollen!?
Om media och sponsorer visar damfotbollen respekt så kommer det också att komma mer publik till matcherna.
5 miljoner för Marta borde inte vara ett för högt pris men med nuvarande ersättningsnivåer tycker jag att hon haft sitt bäst före datum och därför anser jag att det finns många fler duktiga spelare på väg upp att lägga pengarna på. Inte okey att en enskild klubb skall stå för fiolerna och betala dyrt för en spelare för att få lite mer publik till sina matcher.Då är Ramona Bachman mer värd för ett lag och kostar nog betydligt mindre.

Tre Ess 2012-02-09 23:43

Raderad

Rainer Fussgänger 2012-02-09 13:55

Marta hamnar i Ryssland, ingen annan kan betala hennes krav.