Melis till Linköping

En av Damallsvenskans bästa spelare de senaste åren har valt Linköping och LFC. 25-åriga holländska Manon Melis ansluter till LFC i början av mars och med henne får Damallsvenskan glädjande nog behålla en av seriens allra mest sevärda och bästa spelare. Därmed är Linköpings trupp spikad för 2012 och på papperet ser laget ut att få ett av Damallsvenskans snabbaste forwardspar med Manon Melis och Lisa de Vanna på topp.
Manon Melis nyförvärv i Linköpings FC.

Manon Melis debuterade i Damallsvenskan 2007, och har fram till dags dato spelat 104 allsvenska matcher, och på dessa gjort imponerande 84 mål. Målfarligheten har gjort henne till skytteligavinnare 2008, 2010 och 2011, och hon var en väldigt starkt bidragande orsak till Malmös två SM-guld 2010 och 2011.
- Vi berättade tidigt att vi ville satsa på ett par offensiva spelare till vår spelartrupp. Det är klart att vi är mycket glada över att det var värt att vänta in Manon som tillsammans med Lisa De Vanna, Emma Lundh, Linda Sällström och Jonna Andersson kommer att hota med både snabbhet och utpräglad målfarlighet, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Jörgen Petersson, manager för Linköping är mycket nöjd:
- Manon Melis är en forward av högsta klass och en spelare som ständigt vill bli bättre. Och hon är beredd att jobba hårt för det. Hon har skaffat sig stor erfarenhet både i Sverige och med landslaget, och hon vet vad som krävs för att nå resultat, säger han i ett pressmeddelande.

Manon kommenterar själv:
- Efter att WPS-ligan lades ner var jag snabbt klar på att jag ville tillbaka till Sverige. Linköpings FC har presenterat en tydlighet i sin satsning både för laget och för att utveckla mig som spelare. Dessutom är jag säker på att jag kommer att trivas i staden Linköping som var en positiv överraskning för mig. Jag ser verkligen fram emot att spela för Linköpings FC, säger Manon Melis som så sent som igår spelade landskamp med Holland mot Frankrike.

Det blev förlust med 2-1 och för en gångs skull gick Manon av plan utan att ha gjort mål.
Internationellt har Manon Melis varit Hollands nyckelspelare de senaste åren, och i såväl EM-kvalet som i mästerskapet i Finland 2009 spelade hon en avgörande roll för sitt land. Hon har på 83 landskamper gjort hela 40 mål, och med det är hon klart bäst genom tiderna i holländsk damfotboll.
För oss är Manon är ett starkt tillskott till en redan mycket intressant spelartrupp, säger Jörgen Petersson och avslutar:
- Då är truppen i LFC spikad för 2012. Nu gäller det att jobba stenhårt och fokuserat för att förbereda oss så bra som möjligt inför Damallsvenskan.

D.N. 2012-02-16 13:35

Herregud vilket sjukt jobbigt anfall att möta. Lyckas inte Linköping få fart på målproduktionen i år så lär de ju aldrig få det.

LFC kommer absolut vara med att slåss om guldet i år, kan inte tänka mig nåt annat. Tycker de har den bästa och bredaste truppen för tillfället.

Rainer Fussgänger 2012-02-16 14:42

Snabbaste offensiven i Damallsvenskans historia. Jag ser den starkaste Emma Lundh nånsin på vänster mf, Linda S på högerk och DeVanna och Melis framåt plus Fischer o Fors centralt. Får Jörgen ut 100 av den uppsättningen ser jag ingen som kan hota LFC på väg till andra guldet.

D.N. 2012-02-16 15:07

En 4-3-3 uppställning kunde vara intressant också, med Sällström, Melis, De Vanna i tremanna-anfall och Lundh som extra alternativ. Gajhede, Fischer, Larsson till två mer defensiva mittfältsroller och Fors/Heimersson i en något offensivare roll. Gillar dessutom Schjelderup som jag tror kommer göra en bra säsong, om hon får spela.

Som KGFC fan känner jag mig väldigt avundsjuk på bredden på truppen!

GambitSWE 2012-02-16 16:26

Yupp, ser ut som KGFC får det svårt att slåss om toppen som det ser ut...läste på deras sida idag att de har en ny amerikanska på prov, Kelsey Hood. Tycker att de borde försöka värva en etablerad och välkänd spelare istället för relativt okända amerikanskor. 6-7 landslagsspelare snackade KGFC att de hade kontakt med...hittills bara en som "var med på en camp" för USA, Ingrid. Japp, även jag är avis när jag läser om allas värvningar. Kan Dalsjöfors ta två kanadensiska landslagspelare till en trupp som inte ens befinner sig i allsvenskan, så borde Göteborg kunna toppa det.

Skitbra för Sverige och LInköping att Manon är tebaks. Lite synd för europeiska fans att de inte får se henne spela i CL denna gång..

Martin 2012-02-16 20:41

Yeees alltså, det trodde jag aldrig :)

Som LFC-supporter så känns ju årets upplaga näramst magiskt bra, tveklöst bättre än den trupp som vann lagets första SM-guld 2009. 'Problemet' blir ju att det i år finns två lag till, Tyresö och Malmö, som värvat ihop riktigt bra trupper och det kommer bli ett riktigt race enda in på mållinjen.

Jag är nog inne på Rainers linje att OM LFC 'får ihop' det i år och slipper jobbiga långtidsskador så kommer man bli oerhört svårstoppade och vilken offensiv sen. Speed, speed och ännu mera speed och nu även kryddat med två riktiga toppskyttar i form av Melis och DeVanna.

Det kommer bli åka av på 'Vallen' under 2012. Skulle ju sitta fint med ett guld sista året man spelar fotboll där också, 2013 ska ju den nya arenan äntligen vara klar.

Lenn 2012-02-16 21:43

Ja GRATTIS till Manon Linköping. Det kommer att bli ett race mellan Tyresö Malmö och Linköping. Men man måste ha ett lag bakom som jobbar fram chanserna till Manon och Vanna. Men visst blir Linköping en av favoriterna.

Nillan 2012-02-16 22:33

Det kommer bli fart och säkert riktigt spännande med alla dessa nyförvärven i damallsvenskan, men det har visst blivit lite nödlösningsligan för många spelare.

Det gynnar inte svenskdamfotboll på sikt direkt. Men säkert lite mer klirr i kassan.
Låt oss bara slippa Marta som kostar massor, använd pengarna till något bättre!!