Längtan snart över!

Damfotboll.com har snackat med tre som är mycket sugna på att Damallsvenskan nu äntligen drar igång . För Elin Rubensson, Fridolina Rolfö och Mimmi Löfwenius kryddas säsongen på sommaren även med ett EM-slutspel med F19-landslaget i Turkiet.

På Damallsvenskans upptaktsträff pratades det mer än någonsin tidigare om att det finns 61 utländska spelare i årets serie. Med tanke på att de flesta ingår i de tolv lagens startelvor tyckte Thomas Dennerby att utvecklingen för de unga F17 och F19 landslagsspelarna kan bromsas om de inte får tillräckligt med speltid i sina lag.

Det var en av frågorna som damfotboll.com tog upp i ett kort samtal med F19-landslagsspelarna Elin Rubensson (LdB FC Malmö), Fridolina Rolfö (Jitex BK) och Mimmi Löfwenius (Kopparberg/Göteborgs FC).
Mest av allt tros Fridolina Rolfö får spela i Jitex.
– Det känns väldigt bra just nu, säger hon. Vi har fått en ny tränare (Stefan Rehn),sen spelar vi nästan med halva det finska landslaget, vi kommer definitivt att vara bättre i år.

Elin Rubensson som har gjort flest mål under EM-kvalet hoppas förstås att få mycket speltid i Malmö. Samtidigt är hon medveten om att konkurrensen är stor.
– Det är ju så att man också lär sig väldigt mycket av de utländska spelarna, betonar hon och nämner speciellt Anja Mittag och Ramona Bachmann.
Hur kommer det att gå för LdB i år?
– Det kommer att gå bra. Vi har ett litet annat spelsätt nu med de nya spelarna, vi har riktigt bra folk på kanterna också.

Den största förändringen har nog Mimmi Löfwenius upplevt. Hon bor i Alingsås, har bytt fjolårets bottenlag Dalsjöfors GoIF där hon var den kanske mest uppmärksammade spelaren mot cupmästarna Kopparberg/Göteborgs FC och pendlar nu in till Göteborg för både träningar och matcher.
Hur är det att ha Torbjörn Nilsson som tränare?
– Det är bara bra. Han är verkligen en karismatisk person med mycket djup. Sedan har han själv så mycket erfarenhet av att spela som forward på toppnivå att speciellt jag som forward kan lära mig jättemycket.

Även Mimmi tycker att hon kan lära sig en hel del av de utländska spelarna och pratar respektfullt om den nya mittfältaren Anita Asante.

EM-slutspel väntar i sommar
Hur som helst är alla tre spelare vi pratade med mycket sugna på att Damallsvenskan nu äntligen drar igång och förväntar sig många matcher av hög klass. För Elin, Fridolina och Mimmi kryddas säsongen på sommaren även med ett EM-slutspel med F19-landslaget i Turkiet.
På presskonferensen efter 1:0 segern över Tyskland i torsdags sa förbundskapten Calle Barling flera gånger att detta lag kan gå hela vägen.
– 93:orna är otroligt passningsskickliga, säger han. Jag tror att jag aldrig jobbat med ett lag som är så bra på just passningsspel.

Johnte 2012-04-08 11:13

Elin Rubensson LdB FC Malmö kommer nog att få en hel del speltid i Malmö.Det visar i alla fall försäsongens träningsmatcher där Elin har deltagit en hel del både som startspelare och inhoppare.Om jag inte har sett helt fel så har hon spelat en del som yttermittfältare också.Elin kommer att få bra med chanser att få spela för sitt LdB FC Malmö.Där borde herr Dennerby inte vara orolig.