Läkare fick nytändning i Dalsjöfors

Att ha en spelande läkare är kanske DGoIF ensamt om i Söderettan. Nyförvärvet från Jitex BK, Sophia Lindorsson är nämligen både fotbollsspelare och läkare. Och hon har fått en nytändning genom sitt klubbyte och tror på en bra säsong för DGoIF som startar säsongen med bortamatch mot IFK Kalmar på lördag.

Efter 12 år i Jitex tog hon i vintras beslutet att lämna Möndalsklubben. Inte helt lätt men det gick inte längre att kombinera arbete och fotboll.
– Jag jobbar i Borås och hann helt enkelt inte med att träna med Jitex. Så det funkade inte längre när de heller inte längre har kvar något lag i division 2. Jag funderade på att trappa ner men var inte klar med fotbollen.

Det finns ett intresse i Borås
Så när Dalsjöfors hörde av sig om hennes tjänster så tvekade hon inte.
– Här får jag en ny roll och andra sidor får komma fram. Men jag ser det inte som en nedtrappning. Utan det är en ny satsning och jag har fått en nytändning av att komma till Dalsjöfors. Det är en bra mix av unga talanger och mer rutinerade och finns ett bra engagemang runt laget. Det märks också att det finns ett intresse för laget i Borås, anser Sophia.

Redan innan hon tog klivet över till Dalsjöfors så kunde hon vägen till Borås från bostaden i Mölndal. Sophia Lindorsson är nämligen utbildad läkare och gör sin AT-tjänstgöring på Borås sjukhus. Efter 5,5 års läkarstudier och 21 månaders AT-tjänstgöring är hon i november 2012 legitimerad läkare. En lång tid för att nå sitt mål. Men helt klart värt det.
– Det är kanonroligt. Att man kan utvecklas inom yrket tilltalar mig. Visst är det många steg innan man är klar men det känns mer som en härlig utmaning än avskräckande. Jag kommer att jobba som läkare livet ut.
lakarbild1.jpg

Du är läkare. Och spelar fotboll. Alltså kan DGoIF ha en spelande läkare i startelvan under 2012. Går du in i din yrkesroll på planen om det uppstår en skada?
– Om det är någon i mitt eget lag som blir skadad försöker jag se till att de lindar rätt, säger Sophia Lindorsson med ett skratt.

Hjärta för laget viktig ingrediens för att lyckas
Du har varit med och vunnit Söderettan två gånger med Jitex och tagit steget upp i högsta serien. Dalsjöfors är nu åter i Söderettan efter en säsong i Damallsvenskan. Många i Borås med omnejd är säkert spända på vad som ska hända med laget 2012.
Hur ser du på lagets chanser den här säsongen?
– För att lyckas är det viktigt att ha en bra stomme, en god sammanhållning i laget och spelare som har hjärta för laget. Och det har vi. Sedan finns det en uttalad satsning och alla är på samma spår och vet vad som förväntas av oss.

Hur har försäsongen sett ut?
– Den har varit bra. Vi har haft ett bra träningsupplägg och jag tycker att alla spelare har utvecklats. Sedan har vi haft lite skavanker men av erfarenhet så vet man att när serien drar igång biter alla ihop och kör. Vi ser verkligen fram emot premiär på lördag och det ska bli riktigt kul. Men det är viktigt att vi tar tillvara på varje match för när det väl är igång går säsongen snabbt, säger Sophia.

Vad är då din personliga målsättning i år?
– Att få starta alla matcher och få vara med om att vinna Söderettan igen, säger Sophia Lindorsson.

Ett är redan säkert. Läkaren finns redan på plats i DGoIF.

Text och Foto: Ralf Sundhäll