Svensk trio dömer OS

Förra sommaren såg vi en svensk trio döma i VM i Tyskland. Det gjorde dom så bra att dom nu även blivit uttagna att döma OS i sommaren. Trion heter Jenny Palmqvist (huvuddomare) Anna Nyström och Helen Karo (assisterande). Damfotboll.com fick tag i Sundsvallstjejen Helen som för dagen var värd för sina domarkollegor i herrallsvenskan.
Helen Karo, Jenny Palmqvist och Anna Nyström, svenska OS-domare.
Foto: Anette Börjesson

–Ikvälll spelar Sundsvall mot Syrianska och just nu sitter jag och dricker kaffe med domarna som ska jobba ikväll. Kul att träffa kollegor och så får jag anledning att se en match på herrsidan, säger Helen.

Totalt har tolv domare och 24 assisterande domaren blivit uttagna från alla världsdelar. Det var i förrgår som du fick reda på att ni blivit uttagna. Enligt dig själv blev du överraskad?
– Ja, jag var inte alls säker på att vi alla tre skulle komma med. Att Jenny skulle göra det känns självklart men nog var jag osäker på min egen och Annas chans. Konkurrens är tuff, menar Anna.
helenk200.jpg

Men du vi som såg VM i Tyskland kunde verkligen inte klaga på er prestation. Känner man inte det själv och får självförtroende nog?
– Jo i och för sig men du vet man kan aldrig vara riktigt säker förrän beskedet kommer och just nu njuter jag verkligen av att få chansen att döma i ett OS, skrattar Helen.
Om du ser tillbaka på VM så hade ni ganska lång förberedelse inför det mästerskapet. Hur känns det nu, som gott om tid eller?
– Ja, det ska väl inte vara någon fara. Vi är ju rätt samtrimmade vi det här laget. Men det är klart att det är nu vi måste sätta oss och se om vi kan få fler matcher i Damallsvenskan eller internationella uppdrag för att svetsa ihop ännu mer. Det ska bli så kul, avslutar Helen.