Omgång 2

Aprilvädret drog fram och bäddade för spelförändringar för Mallbackens IF och IF Limhamn Bunkeflo 07. Matchen sköts fram då man tvingades ändra spelplan till Munkfors. Hemmalaget fick komma hem med tre poäng och placerar sig i toppen av tabellen. Tätt följt av Dalsjöfors GoIF. För Hovås Billdal blev den andra omgången en fin revansch när man segrade över Linköping Kenty med 1-0. I Kalmar blev det förlust för Lindsdals IF mot Eskilstuna United som slog smålänningarna med 2-1. IFK Norrköping fick också revansch när man tog hem tre poäng på hemmaplan mot Östers IF.

Hemmapremiären blev poänglös för** Lindsdals IF** när man i helgen tog emot ** Eskilstuna United**i Kalmar. Bortalaget tog ledningen tidigt i första halvlek genom Jenny Johansson och behöll den till halvtid. Viktor Eriksson fick då sin första seger som huvudtränare för Eskilstuna United och trots att hemmalaget Lindsdals IF kvitterade i den 80:e matchminuten, blev nykomlingen poänglös när Eskilstunas Kim Arodin satte 2-1 två minuter senare och segern var ett faktum. Lindsdals-tjejerna har fortfarande ingen vinst i Söderettan, men dock en poäng sedan premiärmatchen och än så länge är seriespelet bara i sin början. Det kommer fler möjligheter för smålänningarna och de har trots allt visat oss att de än så länge är att räkna med.


Hovås Billdal IF knep tre fina poäng på hemmaplan mot Linköping Kenty under lördagen med seger 1-0. Kentys tränare Torben Nielsen hade dock hellre sett att båda lagen fick med sig minst en poäng vardera, då det var både mer rättvist och välförtjänt ur bortalagets synvinkel. Matchen blev till synes målsnål och mycket berodde på lagens bollande mellan två starka försvar. Det första målet kom inte förrän i slutet av första halvlek, då Pernilla Johansson sätter 1-0 bakom Linköping Kentys målvakt lagom till halvtidsvila. Bortalagets försvarspel var något helt annat än det vi fick se mot Tölö i premiärmatchen. Därför kan det kännas snörpligt att Linköping Kenty lyckas få med sig varken en eller tre poäng mot Hovås Billdal. Linköping Kenty har en hel del att fila på för de resterande matcherna i Söderettan, särskilt i mötena med Kalmar, Norrköping, QBIK och Östers IF menar klubben på sin hemsida. Försvarsspelet står som prio ett, men i allmänhet krävs det en del grovjobb på träningarna framöver för att Linköping-tjejerna inte ska hamna i någon svacka med förlust efter förlust.


Lördagens match på Nya Parken i Norrköping blev även den till synes målfattig och bortalaget Öster fick en mödosam första halvlek. Laget var tvåa och trea på bollen vilket resulterar i två tidiga hörnor för IFK Norrköping. För hemmalaget IFK blev det en revansch efter förlusten i premiäromgången. I slutet av den första halvleken tar IFK Norrköping ledningen på straff genom Dafina Memedov. Hemmalaget lyckas sedan hålla bollen borta från eget mål under hela andra halvlek. Östers IF fortsätter att pressa på IFK Norrköping med flera uppspel av Sara Wiman, men IFK Norrköping rensar undan gång på gång. För Östers IF blev det en rejäl örfil efter hemmasegern i förra omgången. Lagkaptenen Victoria Johansson menar att man kan så mycket mer på alla positioner.


Mallbackens IF fick inte ta emot IF Limhamn Bunkeflo 07 på sin ordinarie hemmaarena. På grund av snökaos tvingades man flytta matchen till Munkfors. Men det gjorde ingenting för hemmalaget som fullkomlingen slängde in bollar bakom Limhamn Bunkeflos målvakt i en väldigt händelserik första halvlek. Trots att Emma Stålhammar tar ledningen för bortalaget kvitterar snart Linda Wallin för Mallbacken efter 11 spelade minuter. Hemmalaget utökar sin ledning till 3-1 efter två snabba mål i 26:e och 33:e minuten. Men bortalaget visar att man inte är långt borta när Linnea Katra reducerar ställningen till 3-2 bara en minut senare. Den andra halvleken är lite mer behärskad men Mallbacken utökar ändå sin ledning till 4-2 genom Mimmi Larsson, när det återstår 30 minuter av matchen. Värnlands-laget lyckas hålla ledningen de återstående minutrarna, trots att Limhamn Bunkeflo pressar på med en spelare kort sedan Alexandra Benediktsson utvisas i den 77:e matchminuten. Tre poäng till Mallbackens IF i den andra omgången av Söderettan. En välförtjänt seger för Värmlands-laget som just nu toppar tabellen, tätt följd av Dalsjöfors GoIF.

Aktuell tabell: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=35358

Nästa omgång:
28.4
IFK Kalmar – Linköping Kenty DFF
Eskilstuna United – Dalsjöfors GoIF
IF Limhamn Bunkeflo – Lindsdals IF
Östers IF – Mallbackens IF
29.4 QBIK – Tölö IF


Text: Tone Westerlund

Taggar: