Dalsjöfors nollade Eskilstuna

Gästerna från Borås var numret större än Eskilstuna United. Vinsten för Dalsjöfors med 0-3 (0-2) var speglade matchbilden på Tunavallen.
Dalsjöfors´ Emelie Johansson i grönt i kamp med Eskilstuna-Uniteds Jenny Johansson. FOTO: Anders Kjaersgaard www.akfoto.se

Dalsjöfors visade upp ett fyndigt och snabbt passningsspel. Detta i kombination med en aggressiv och hög press gav United stora problem. Hemmalaget fick inget tid på sig att bygga upp något anfallsspel och det var främst vid fasta situationer där Leah Blayney var inblandad som man kunde oroa gästernas försvar. Dalsjöfors skapade ett flertal målchanser och man kunde gjort fler än tre mål den här lördagseftermiddagen.

- Det här var väldigt bra från vår sida. Vi är väldigt starka i första halvlek och får en tidig ledning. Eskilstuna skapar bara farligheter vid fasta situationer. Vi får också med oss 0-2 in i paus efter ett riktigt klassmål där vi har sju, åtta passningar i rad innan ett inspel från kanten som ger mål. Efter paus blir vi lite bekväma och drar på onödiga fasta situationer. Och då är de farliga. Men vi har också flera lägen att sätta en trea, säger Kjell Johansson tränare för Dalsjöfors.

Det tredje målet för Dalsjöfors kom också efter 74 minuter. Målskytt Emelie Johansson. Det avgjorde definitivt var de tre poängen skulle hamna den här lördagen.
- 0-3 är spiken i kistan. Då kändes som att vi skulle greja det här, avslutar Kjell Johansson.

Övriga målskyttar för Dalsjöfors var Mikaela Uthas och Angelika Johansson.