Kristianstads första seger

Genom mål av Kosovare Asllani vann Kristianstads DFF dagens bortamatch mot Djurgården på Stockholms stadion. Matchen slutade 1-0 till gästerna som jublade som om de precis hade vunnit Svenska cupen eller något liknande.
Isländsk utmaning: Kristianstads Katrin Omarsdottir mot Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir som räddar. FOTO: Rainer Fussgänger.

Det var en solig vårdag på den anrika arenan. Enligt den officiella statistiken kom 482 åskådare, men Stadion är stor och publiken fördelade sig som vanligt på den ena långsidan. Det såg glest ut på läktaren trots att några Djurgården-fans försökte så gott de kunde att skapa stämning. Gästerna spelade för första gången i de limefärgade bortatröjorna.

Den första halvleken bjöd på ganska mycket fotboll på mittfältet och det dröjde ett bra tag innan Kristianstad hade mer boll och skapade sina första chanser. Det var sällan vänsterkanten och Johanna Rasmussen stod för farliga situationer, Djurgårdens Sofia Nilsson stod för en mycket stark insats och gjorde livet svårt för den danska landslagsanfallaren.

Däremot hände mer på mitten. Kosovare Asllani skapade en hel del farligheter, för det mesta var dock Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdens mål på sin vakt. Hon hade mycket att göra denna eftermiddag och det verkar vara en trend för den här säsongen med Djurgården damfotboll. Man skapar väldigt lite framåt och får för det mesta koncentrera sig på det defensiva spelet. Tankarna går faktiskt till fjolårets Hammarby som var i en liknande sits.

Det stod 0-0 i paus, men det kändes som om det bara var en tidsfråga innan Kristianstad skulle göra minst ett mål. I den 64:e matchminuten var det dags och att det var Kosovare Asllani som efter en fin framspelning placerade bollen förbi Gudbjörg Gunnarsdottir i hemmalagets mål hamnade säkert inte bara i matchstatistiken utan också i förbundskaptenen Thomas Dennerbys anteckningsblock.

Djurgården försökta resa sig, men i stort sett kontrollerade Kristianstad matchen till slut. Hur viktigt den här trepoängaren var såg man inte minst i slutminuterna där Kristianstad spelade på tid för att säkerställa vinsten.
Statistiken visar 18-4 skott på mål och 7-0 i hörnor för bortalaget.

Nästa vecka möter Djurgården ett sargat KIF Örebro på bortaplan och är nästan tvunget att ta poäng, men det känns som om laget saknar spelare på mittfältet samt ytterligare en anfallare för att kunna hota andra lag i serien.
Efter fyra omgångar ligger traditionsklubbarna AIK och Djurgården på bottenplatserna i Damallsvenskan och intrycket är att de mycket väl skulle kunna följa anrika Hammarby ner till Norrettan om man inte lyckas vända trenden. AIK tar emot Kristianstad nästa lördag.

damfotboll.com pratade med en väldig glad tränare Elisabet Gunnarsdottir:
- Det är en viss lättnad kan man säga. Vi hade katastrofmatch här ifjol. Men jag tycker att vi dominerade hela matchen, fram till slutet var det kanske lite för stressigt. Men vi var mycket bättre idag och förtjänade tre poäng helt enkelt. Vi kanske skulle ha gjort fler mål. Det var detta vi behövde, tre poäng, komma igång. Det kommer alltid lite press och panik när du spelar tre matcher utan att vinna. Vi har spelat bra hela säsongen även om vi bara hade en poäng. Att veta att vi kliver upp nu i tabellen, det är det vi behövde.

Text: Rainer Fussgänger

Johnte 2012-04-28 20:35

Grattis till Kristianstad DFF.Det var på tiden med en vinst . Jag har ju tippat er som 5a i Damallsvenskan, till slut. Nu ska ni bara ta en vinst mot AIK i nästa omgång,så kanske ni kan få lite flyt i spelet och vara med bland de fem till slut.
Djurgården kommer ju att få förstärkning i Jessica Landström när hon kommer dit
och det oavsett vad man tycker om Jessica,så tror jag att hon kommer att lyfta laget.
Jag är själv ingen större anhängare till Jessica Landström,men tror ändå att hon kommer att lyfta laget.

Lenn 2012-04-28 21:02

Ja GRATTIS KDFF till tre poäng och den vackra klädsen, oj oj !