Fräck frispark fällde Tölö

Linda är Nöjd med sin match idag. Hon var inblandad i samtliga tre mål när QBIK vann hemma mot Tölö IF. Och sitt frisparksmål i den 78:e minuten är hon mycket nöjd med.
Tölö IFs Louise Nordenberg i kamp med QBIK-försvarare. FOTO: Jan Andersson.

Det märktes att hemmalaget gick in med målsättningen att vinna matchen. Redan i den första matchminuten skapades den första chansen, och efter det hade QBIK rader av målchanser. Friläge efter friläge skapades, men Johanna Baecklund i tölömålet kunde turligt freda sitt mål.
I den 27:e minuten tar QBIK ledningen med 1 – 0. Linda Nöjd spelade fram Julia Spetsmark som sköt ett hårt skott som var otagbart för Johanna. Hemmatjejerna hade fler chanser efter detta, men målen uteblev. I stället var det gästerna som kunde kvittera efter slarv framför målet av hemmaförsvararna. Kristine Svensson gjorde 1 – 1 i den 37:e minuten. Tölö kunde ta över lite av matchen då, men QBIK tog sig in i matchen igen. Och i den sista spelminuten av halvleken återtog man ledningen med 2 – 1. Mia Skoglund slog in en retur på ett skott som Linda Nöjd klockrent sköt i ribban.

Pressen mot gästernas mål avtog inte till att börja med i den andra halvleken. Det dröjde ända till den 78:e minuten innan pressen mot tölömålet gav resultat igen. Det var då Linda Nöjd slog en frispark strax utanför målområdet rakt i mål. Tölö försökte komma in i matchen men hemmalaget kämpade och kunde rättvist vinna med 3 – 1.

– Idag var vi bra, säger Linda Nöjd i QBIK. Det är den bästa matchen för säsongen. Vi vårdar bollen bra. Och efter att ha spelat på konstgräs och nu på en gräsplan där bollen studsar åt alla håll håller vi bollen bra inom laget. Och det var skönt att vi gör tre mål.
– Jag ljuger om jag säger att jag lägger frisparken direkt på mål, säger hon mycket nöjd. Men det är gôtt att den går direkt i mål.

– De vinner välförtjänt, säger Thorbjörn Svensson, tränare för Tölö IF. De sätter en otrolig fart i första halvleken. Men vi tar vara på våra chanser. Och vi gör en bra period efter kvitteringen. I andra blir det en otroligt dålig fotboll. Och när de gör 3 – 1 då dör vårt spel, och vi orkar inte hänga med. I förra matchen spelade vi inte bra, men idag har jag absolut ingen anledning att klaga på tjejernas insats, vi möter bara en bättre motståndare.

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,