Tyresös första bortaseger och Seger borta?

Tyresö FF kom till Göteborg och Valhalla IP med sex poäng och en tredjeplacering i tabellen, med allt att ge. Detsamma gällde hemmalaget Jitex BK, som med samma poäng innan matchen gick in för att spela sitt eget spel och trots att man gick poänglös är hemmalaget tillbaka till nästa omgång och Göteborgs-derby. - Det är alltid tråkigt att förlora men jag tycker att vi gör en okej match, säger Jitex Sofia Skog.
Madelaine Edlund jublar efter sitt 1-0-mål för Tyresö. FOTO: Tone Westerlund

Över 800 personer hade samlats på Valhalla IP för att se matchen. Den främsta anledningen stavas, inte oväntat, Marta som med sitt Tyresö svarade för många fina uppspel och målchanser i början av den första halvleken.
Det skulle dock dröja med matchens första mål till den 31:a minuten, då Madelaine Edlund sätter 0-1 till gästerna med eget grovarbete.
Jitex svarar bara en minut senare med att kvittera till 1-1 genom matchens lirare Elin Sandgren. Det verkar länge som om lagen ska gå till halvtidsvila med 1-1 i resultat, men så blir det inte när Madelaine Edlund sätter sitt andra mål för matchen och för Tyresö i den 36:e minuten.

- Vi gör en bra första halvlek och är effektiva, säger Sofia Skog efter matchen.narkamp.jpg

Andra halvlek är inte lika bra för Jitex som verkar ha tappat den effektivitet som man hade i första halvlek. Tyresö får fortsätta skapa och sätter 1-3 i början av den andra halvleken, genom Kristen van der Ven som byttes in redan efter 14 spelade minuter då Caroline Seger fått sig en smäll och måste lämna planen. Den första sjukhusrapporten är positiv och pekar på en kraftig stukning
- Då spelade vi inte lika bra, säger Sofia.

När Tyresö tilldömdes frisparkar allt mer måste ni ha blivit frustrerade. Var det så?
- Det är klart att i stridens hetta kan man känna frustration. Men det är så det är ibland. Det är domaren som dömer.

Trots frustrationen i hemmalaget menar Sofia Skog att laget har medvind och därför ser hon inga problem med returen. Det kommer att bli spännande att mötas igen. Nästa omgång blir Göteborgs-derby mot Kopparbergs/Göteborg, vilken Sofia ser mycket framemot.
- Det kommer bli kul och vi är taggade. Förhoppningsvis kommer det mycket publik också.

Tyresö klättrar upp till en första plats i och med helgens seger. I nästa omgång möter man AIK på hemmaplan. AIK har för tillfället en poäng efter fyra spelade matcher och spelade 0-0 mot Linköping FC i helgens omgång.

Text: Tone Westerlund

LILLA BILDEN: Tyresös backar Annica Svensson och Linda Sembrant "manglar" Jitex Annica Sjölund. med en riktig hockeytackling. FOTO: Tone Westerlund.

AttachmentSize
narkamp.jpg21.39 KB
sportmackan 2012-04-30 05:44

Här är lite fler bilder från Valhalla IP..
http://matan.jalbum.net/Jitex%20BK%20Damallsvenskan%202012/Jitex%20BK-Ty...

Mvh
Mats Andreasson

Silverstolpe 2012-05-01 19:18

Tack för bilderna sportmackan.