Ex-kapten Seger om oron för skadan

Vissa av er förberedde Valborgselden, andra traskade runt och njöt av solen, någon kanske satt på en parkbänk och åt vårens första mjukglass. Jag befann mig på ett fik i Stockholm. Oavsett var man befann sig nåddes man i söndags av skräckrubriker om Caroline Segers skadade fot. I matchen mellan Jitex och Tyresö landade Seger illa efter en höjdduell och blev liggandes i gräset. SVT, Aftonbladet och Expressen rapporterade om att OS kunde vara i fara, men här nedan berättar Caroline själv.
Caroline Seger, inte kapten i landslaget längre. Foto: Anette Börjesson

En och annan av oss blev säkerligen oroliga för hur det egentligen låg till med mittfältarens skadade fot. Men bakom rubrikerna och att OS skulle vara i fara finns ju knappt något att skriva hem om. Om huvudpersonen själv får bestämma är hon tillbaka på fotbollsplanen om två veckor.
. – Det är ett ligament på utsidan av foten som är skadat och de har sagt att det tar 3-6 veckor att läka, säger Seger när damfotboll.com får en pratstund med henne.
Sedan tillägger hon med ett skratt:
– Jag är väl tillbaka om två veckor. Jag har alltid haft bra läkekött.

Förväntar sig laddat Umeå IK
När tidningarna skrev om att Seger kanske skulle missa OS hade Seger själv tankarna på helt annat håll. Just nu är det Tyresö hon fokuserar på. OS ligger fortfarande långt borta och innan dess ska Tyresö spela åtta matcher till i Damallsvenskan. På det landar några cupmatcher. Här närmast ska TFF mäta sina krafter mot Umeå IK. Caroline Seger var på plats på Malmö IP när Umeå IK åkte på en riktig stjärnsmäll mot regerande mästarinnorna LdB FC Malmö. Trots det finns det ingen risk för underskattning inför matchen lagen emellan.
– När ett lag har förlorat med sådana siffror kommer det aldrig hända igen, det kommer vilja ha revansch så det blir en helt annan match. Det här var första matchen jag ser av Umeå i år, men jag har ju hängt med i tidningarna och Umeå ska ju inte vara så dåliga som de var mot Malmö, så det kommer bli en helt annorlunda match, analyserar Seger.
cseger1fh200.jpg
Förundrad över publiksiffrorna
Jag frågar om hon förväntar sig storpublik i Umeå på måndag, då Marta är tillbaka i staden som lärde henne svensk fotboll. Vi fastnar snart i en diskussion kring publiksiffrorna i Damallsvenskan.
Endast sex av 24 matcher i Damallsvenskan har så här långt lockat över 1000 åskådare.
– Igår (LdB FC Malmö – Umeå IK) var det väl 731i publiken, det är skittrist. Det är ändå två topplag som möts. Det är kul att Marta är tillbaka men nu är det ju bara Marta som drar publik. Det är skrämmande att fler inte går och tittar. Ta Mittag till exempel, hon är en fantastisk fotbollsspelare. Varför går inte fler och tittar på henne? Undrar Seger.

Sedan kommer vi in på starten av Damallsvenskan. Tyresö har tagit 9 poäng utav 12 möjliga, men ändå blev det en plump i protokollet redan i andra matchen mot Linköpings FC..
– Så klart hade vi velat ha full pott. Men går man tillbaka till matchen mot LFC så var vi inte värda att vinna den. Det är många lag som är med och fajtas och det är långt kvar av säsongen. Det är oerhört roligt. Vittsjö är också med, det är otippat men roligt. Topplagen har tappat poäng mot bottenlagen, det är viktigt. Och väldigt roligt.

Media har dålig koll
Tillbaka till riksmedias förmåga att överdriva saker. Inte nog med att Segers skada blåstes upp till ett gigantiskt orosmoln, Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio envisades också med att gång på gång skriva att ”den svenska lagkaptenen riskerar att missa OS”. Många tycks ha missat att Seger för några månader sedan lämnade över kaptensrollen till Nilla Fischer och Charlotte Rohlin.
– Jaa, de skriver ju det, men jag är inte alls lagkapten. Jag är inte kapten eller assisterande och har inte varit det sedan i januari. Men media tycks inte ha förstått det ännu, säger hon och tillägger sedan att vi gärna får sprida den informationen.

Så, så var det med den saken. ”Kaptenen” är inte kapten och tittar man på hur läget ser ut i dag riskerar Seger inte alls att missa OS. Fortfarande är det långt tid kvar till mästerskapet i London . Och om Seger själv får bestämma är hon snart tillbaka på fotbollsplanen för att vinna matcher med Tyresö, än är det långt tid kvar innan hon börjar fundera över Seger-gester i OS.

Lilla bilden: Caroline Seger i solskenet på Malmö Ip där hon såg matchen Malmö-Umeå. Foto: Fredrik Hasselgren

Johnte 2012-05-03 18:46

Seger verkar till att trivas bra och ha många kompisar i Malmö hon spelade bara hösten i fjol i Malmö.Men man har sett henne här titt som tätt på Malmö IP.Visst man kan ju se bra damfotboll här.Lilla Ali Reily och Seger har ju spelat i samma WPS-lag.Kan det vara så att hon längtar tillbaka till Malmö ????

Silverstolpe 2012-05-04 11:09

@Johnte Jag tror Caroline är i Malmö för att värva spelare till Tyresö! :LOL:

Rufus 2012-05-04 12:09

Tja... sedan är det väl så att det är lättare för henne att göra sig förstådd på sitt skånska hemlands särpräglade tungomål än uppe i trakterna av "Fjollträsk"! :)

Johnte 2012-05-04 18:26

@silverstolpe....egentligen var det där ett skämt...Men det är ju ett faktum att hon är här nere ofta....Ja så som Malmö spelade ut Umeå så fanns det nog en hel del att lära för Seger.Sedan är det nog lite spionuppdrag hon hade där.Umeå möter ju Tyresö nu den 7/5 i Umeå.

Silverstolpe 2012-05-04 23:58

@Johnte Jag tog det som ett skämt. :)

Angående utskåpningen av Umeå så var var det ju inte mycket bevänt med det, alla var ju mer eller mindre magsjuka! Eller?
Det har inte börjat sprida sig ett lätt illamående i Malmö lägret?

Johnte 2012-05-05 01:03

Det var skönt du tog det som ett skämt.....Jooo, Malmö spelarna har fått ett mycket allvarligt utbrott av magsjuka över Umeås snack, nu. Dom spyr som kalvar, finns inget hejd på det.