Rohlin borta på obestämd tid

I söndagens ligamatch mellan LFC och AIK skallade Linköpings lagkapten Charlotte Rohlin ihop med en motståndare i slutminuten av matchen och blev liggande med smärtor. Nu står det klart att Rohlin drabbats av en hjärnskakning och när stjärnan är tillbaka är oklart.
Foto; Gustaf Pettersson
Charlotte Rohlin

När Linköping i eftermiddags i samlad trupp åkte mot morgondagens bortamatch i Vittsjö så saknades en stor kugge i det effektiva mittlåset som LFC presenterat den här säsongen. Lagkaptenen tillika landslagsstjärnan Charlotte Rohlin fanns då inte med i truppen. Anledningen till hennes frånvaro är kollisionen med en AIK-spelare i slutminuten av 0-0 matchen lagen emellan i söndags, med bara dryga minuten kvar av tilläggstiden nickade Rohlin ihop med en AIK-spelare.

- Hon har inte tränat på hela veckan och har mått dåligt så hon finns inte med mot Vittsjö, det rör sig om en mindre hjärnskaning, säger klubbens manager Jörgen Petersson till Damfotboll.com.

Hjärnskakningar är knepiga skador att handskas med och när Charlotte Rohlin är tillbaka i spel på allvar är i dagsläget svårt att svara på.