Susanne Mobergs första hat-trick

Trots att det var SM-final handbolls i Malmö mellan Kristianstad och Sävehof kom ändå 476 åskådare till Vilans IP för att se KDFFs match mot Kopparbergs/Göteborg. Den trogna publiken belönades med en målrik match där hemmalagets Susanne Moberg gjorde hat-trick.
Susanne Moberg. FOTO: anders h.nu (arkiv)

Trots att Kristianstad vann matchen med 4-1 var det gästerna som inledde bäst. Redan i matchens inledning fick Lisa Ek en fin möjlighet men Hedvig Lindahl i KDFF-måleträddade. Nästa Kopparbergs/Göteborgs-chans kom i matchens tolfte minut då Christen Press fick en klockren träff i ribbans underkant. Susanne Moberg fick på ett bra skott efter tjugo minuter som gick strax utanför. Kristianstads bästa målchans i första halvlek var den i 32:a minuten då Johanna Rasmussen fick på ett bra skott som Kristin Hammarström tippade till en resultatlös hörna. Tre minuter senare spelade Christen Press fram bollen till Beata Kollmats som fick på en bra träff som även Hedvig blev tvungen att tippa bollen till hörna.

I andra halvlek flyttade Kristianstad upp spelet och det resulterade i utdelning. 1-0 kom i 55:e minuten då Kosovare Asllani snurrade upp två försvarare innan hon spelade fram bollen till Susanne Moberg som satte bollen till höger om Kristin Hammarström.
2-0 målet kom i 75:e minuten då Johanna Rasmussen spelade fram Susanne Moberg som sköt bollen i Hammarströms vänstra hörn. I matchens 81:a minut reducerade Kopparbergs/Göteborg till 2-1 genom Sara Lindén framspelad av Anita Asante.
En minut senare ökade Kristianstad sin ledning till 3-1 genom Johanna Rasmussen framspelad av Kosovare Asslani och i 85:e minuten fullbordade Susanne Moberg sitt hat-trick med att slå bollen via höger stolpe och in i mål. Detta var Susannes första hattrick i Damallsvenskan.

Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson:
- Det är hemskt att behöva förlora med 4-1. Första kvarten började vi bra. I första delen av matchen förde vi matchen. Sedan jobbade sig Kristianstad in i matchen. De spelade tekniskt och bra. Vi har problem med naturgräs. Vi chansspelade lite på slutet.

Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir
- Jag är väldigt nöjd med resultatet. Första halvlek var dålig kvalité från båda lagen. Kopparbergs/Göteborg hittade ytor bakom vår backlinje. Vi flyttade upp laget efter 20 minuter. Vi hittade en stor svaghet hos Göteborgs målvakt Kristin Hammarström som inte kunde sparka ut bollen p g a en knäskada. Vi spelade på vår styrka och utnyttjade deras svaghet och satte våra chanser.

Text: Anders Bystedt

Rainer Fussgänger 2012-05-12 23:57

Med detta resultat säger även Kopparberg/Göteborgs FC hejdå¨till SM-guld 2012. Endast Tyresö och Malmö (och Vittsjö) kvar. Anmärkningsvärt att Göteborg får 7 baklängesmål på en vecka.

nissehult 2012-05-13 00:55

3 offensiva byten för att minst rädda poäng, lyckas det inte så kan det rinna iväg. Det är nog snarare därför de släpper in 7 bollar.
Det hade kunnat stanna vid 2 insläppta mål idag....
Att inte våga satsa hade varit tjänstefel!

Mark 2012-05-13 01:36

" 'Men detta resultat säger[...]'.Det är ganska tråkigt att du säger det Rainier då du tror dig kunna förutspå säsongen."

Rainer Fussgänger 2012-05-13 10:09

Jag kan inte förutspå någonting, men jag ser väldigt många matcher och många lag och jag tycker att vi ser Tyresö och Malmö som damfotbollens svenska svar på Real och Barca i år. I går visade bägge lagen att de även vinner när de inte presterar 100%.Dessutom tror jag att det blir ytterst svårt för Djurgården och AIK att lämna bottenplatserna. Däremot är allting ganska öppet mellan platserna 3-10 vilket kommer att ge oss en hel del spännande matcher.

Evelina Johansson 2012-05-13 11:26

Vanligtvis så har topplagen råd att hamna på efterkälken och ändå vara med i guldkampen, det gjorde både Göteborg och Tyresö förra året. Men i år håller jag med Rainer. Både Tyresö och Malmö kommer vinna så oerhört många av sina matcher i år, att övriga lag knappt har råd att tappa poäng om dom ska vara med i toppstriden. Jag tror att kampen redan nu står mellan TFF och LDB.

Johnte 2012-05-13 11:46

Bra där Kristianstads DFF.Nu ligger ni där jag har tippat er i Damallsvenskan 2012.
Men herre gud 3dje platsen är inte ouppnåelig.Skulle nog vilja påstå att från 3dje och ner till 10e plats är det fullt öppet. Ser nu en delning, till en viss del av Damallsvenskan.
Malmö och Tyresö ser ut att ta ett grepp om de två första platserna.Det är nu i omgång 6 ligan börjar sätta sig.Linköping och Göteborg motsvarar inte förväntningarna så långt
och jag skulle tro att de får mycket svårt att haka på i toppen.Efter Linköpings alla oavgjorda matcher likaså Göteborgs poängtapp i olika matcher.Linköping skulle ju vara med och slåss om guldet.Mycket tyder på att de inte kommer att göra det.Det finns många knutar för Linköping att lösa upp.Varför får man så många skador.Är det något med deras träning som inte stämmer?Varför fungerar inte deras anfall..trotts kanon värvningar i form av Manon Melis och Lisa De Vanna.Speedkulor båda två.Men produktionen i form av mål uteblir.Det var ju därför de värvades.skulle jag tro.Vittsjö är årets överrasknings lag och kommer definitivt inte att vara ett avstigningslag.Jag var en av dem som trodde att de skulle vara det innan serien började...men har ändrat mig nu Här ligger Stockholm riktigt risigt på det.Med två lag på väg ut...Både Djurgården och AIK. Även om Jessica Landström ansluter sig till Djurgården så tror jag inte det hjälper.Det räcker inte.

GambitSWE 2012-05-13 14:44

Tycker det är roligt när man säger att Tyresö och Malmö liknar Real-Barca. Att Tyresö liknar Real kan jag hålla med om (ekonomi och stjärnor), men inte att Malmö är Barca. Barca är det bästa tekniska laget, med mycket fint kortpassningsspel, vilket jag inte tycker kännetecknar Malmö. Däremot kan jag hålla med om att Anja liknar lite Messi i att leverera mål, och även vara en god framspelare.

LdB är det klart bättre laget av dessa två i mina ögon, då de hittills har varit väldigt jämna. Tyresö's matcher, sett till både spel och resultat ser lite ut som en berg-och-dalbana. Att vinna med mot AIK med endast ett mål, och det ett självmål är inte mycket att hänga i granen. I de matcher där Tyresö vunnit med många mål, så tycker jag motståndarlagen har underpresterat, och gjort Tyresö bättre än de egentligen var. Fast det kan man väl säga är en sak som kännetecknar ett bra lag.

Tycker fortfarande att det är för tidigt att dra några slutsatser om vem som kommer att sluta var i tabellen. I början av förra året så spelade Kopparbergs inte heller speciellt bra, men kom upp sig rejält efter VM'et. Malmö däremot spelade bra i början, men tappade en del efter tysklands-vm:et. Det som är lite bekymmersamt i Gbg, är att från att vara ligans bästa lag defensivt, om man tittar på antalet insläppta mål, så har man tappat rejält, jämfört med året innan.

Jag tycker att vi kan kolla på den tyska ligan och jämföra, vem trodde att Wolfsburg skulle ligga där de gör efter så många matcher spelade. De var ju inte alls med inför uppehållet i vintras. Frankfurt med de "mesta, bästa" spelarna verkar klappa ihop totalt titt som tätt. Nej, jag tror inte vi kan dra några slutsatser om utgången av ligan. Alla experter i damfotbollen uttalade sig på bloggar/forum/twitter och tidningar att LInköping skulle vara den främsta kandidaten till guld efter Tyresö (Malmö skulle vara 3:a). Nästan alla trodde att Vittsjö tillsammans med Djurgården skulle ligga längst ned. I mina ögon så har de 1 av 3 rätt hittills (Djurgården), vilket i mina ögon inte verkar vara ett bra facit.

Alla får naturligtvis tycka vad de vill och tror, men att säga att kampen om guldet nästan är avgjord redan nu, verkar i mina ögon att ta sig vatten över huvudet...

Lenn 2012-05-13 16:23

Grattis Susanne till 3 mål och 3 poäng. Mycket bra gjort av hela laget. Super bra !!!

Mark 2012-05-14 20:42

"Nej tyvärr Rainier: Det hela avgörs när de möts inbördes."

Johnte 2012-05-14 23:53

@Mark...när vem möts inbördes?...Hela damallsvenskan möts inbördes.Så det pågår för fullt.så vem menar vi?...tänker du på några speciella lag???