Dalsjöfors vann på straff i Mallbacken

Underlaget på Strandvallen medgav inget skönspel. Mallbacken- Dalsjöfors handlade mest om kamp. En jämn match där det var få klara målchanser. De tre poängen och 1-0-segern gick till Dalsjöfors efter straffmål från Mikaela Uthas.
Mallbackens målvakt Katlynn Fraine kastar sig förgäves efter straffen som Mikaela Uthas avgjorde med för Dalsjöfors.

Kanske var Dalsjöfors-spelarna trötta efter den långa bussresan till Värmland. För redan i första matchminuten var hemmalagets forwardstalang Mimmi Larsson på väg att rinna igenom. Det var dock annars ganska tunnsått med klara målchanser i den här matchen i Söderettans femte omgång.

De 345 åskådarna runt idyliska men ojämna och tungsprungna Strandvallen fick intaga pausfikat utan att bevittnat något mål. Andra halvlek forsatte i samma stil. Det var mest kamp och inte så mycket ordnat spel från något håll. Men båda lagen visade goda kämpatakter och ville knipa seger.

Matchens enda mål kom efter 62 minuter. Den assisterande domaren uppmärksamme huvuddomaren på att det begåtts ett regelbrott i Mallbackens straffområde. Resultat blev straffspark för Dalsjöfors. Fram stegade mittbacken Mikaela Uthas. Det var en hårt slagen straff som målvakten Katlynn Fraine var på men inte kunde förhindra att gå i mål.

Mallbacken försökte att flytta fram positionerna för att åstadkomma en kvittering. Men serieledande Dalsjöfors försvar höll tätt och förutom ett par hörnor var en nick tätt utanför det närmaste värmländskorna kom en kvittering. Efter slutsignalen var det skilda sinnesstämningar i de två lagen. Jubel i Dalsjöfors över vinsten och de tre poängen med hem i bussen till Borås. Mallbackenspelarna däremot var förgrymmade över straffsparken som de ansåg inte var ett korrekt domslut.

Dalsjöfors tränare Joakim Carlsson medgav efteråt att laget inte gjort någon bra fotbollsmatch. Men man hade kämpat och vunnit kampen på Strandvallen.
- Vi får var glada att vi vinner idag. Vi kunde inte rulla boll som vi brukar. Det märktes ganska snabbt. Första halvlek är vi inte bra. Efter paus blir vi bättre. Visserligen har Mallbacken ganska mycket boll men skapar inte mycket. Och det går ju ut på att göra mål och det gjorde vi idag.

Målet kom alltså på en straffspark som Mallbacken protesterade kraftig emot. Joakim Carlsson tar inte ställning:
- Jag såg inte straffsituationen men domaren såg något och dömer för det.