Svenska Cupen: LB 07 sista lag till åttondelen

Malmölaget LB 07 (IF Limhamn Bunkeflo) hör hemma i Söderettan och nu även i Svenska Cupens åttondelsfinal. Borgeby FK var ingen slagpåse på vägen dit, spelade disciplinerat och utmanade i djupled men LB 07 stod ändå ut som det fysiskt starkare laget. Efter paus rullade gästerna in bollen till 2-0-seger.
LB 07:s lagkapten Lina Rehov (t.v.) i kamp med Louise Overgaard Persson.

- Ingen jättebra match från vår sida, men det var en kontrollerad vinst, säger LB 07:s lagkapten Lina Rehov.

Inledningsvis var det beslutsamheten i attackerna och brytsäkerheten när man gick in i duellerna som avslöjade att lagen på plan tillhör två olika divisioner.

LB 07 kunde arbeta in bollen bättre på den andra planhalvan men fick inte någon utdelning med alltför snällt slagna inlägg.

Borgeby ville gärna slå långt och ge Nathalie Madsen och Emilia Jönsson något att springa för. Oftast kom det dock en försvarsspelare emellan innan lägena hann bli till någonting för hemmalaget.
- De är inte helt ofarliga och har en del snabba spelare. Men när man mött dem tidigare har man bättre koll på hur de spelar, extra uppmärksamhet på deras starka sidor, säger Lina Rehov vars lag inte behövde hämta ut bollen ur nät.
svc_1830.jpg
Det fick inte oävna Borgebykeepern Josephine Frigge göra. Några minuter efter pausvilan forcerade Lina Rehov, vann tillbaka bollen efter en inspark.

Några snabba passningar senare rakade Emma Stålhammar in 0-1.
- Jag ser ganska tidigt vem målvakten ska spela till, jag satsar och hon klyddar lite med bollen.

Ska vi säga att ni utnyttjade den höga pressen där?
- Precis, ler Lina Rehov.

- Vi pratade i halvtid om att vi var lite väl tillbakadragna och skulle försöka flytta fram, det ger utdelning.
svc_1769.jpg
Gästerna hade fler bollvinnare. Sara Holgersson var planens dominant med tacklingar som skickade iväg motståndaren och dessutom höll sig rätt enligt regelboken.
Efter Emma Stålhammars passning från kanten och Linnéa Katras chip kunde Sara Holgersson bara måtta för att fullfölja sin fina kväll som målskytt till 0-2 från nära håll.

Ett avgörande och lugnande mål för LB 07.
- 1-0 i fotboll är ju inte så himla mycket, det extra målet gör mycket för att man ska känna säkerhet.

Borgebytränaren Benny Fehrlund hade inget mål att glädja sig över men det fanns mycket annat som han kunde lyfta fram i den ljumma kvällen efter slutsignalen.
- Jag är jättenöjd, vi står upp jättebra mot LB 07. Sen får de lite tryck på oss i andra, ett par individuella misstag gör att vi tappar det. Taktiskt är det en bra genomförd match, säger han.

Emma Skäremo jobbade ihärdigt på den ena kanten i anfallsspelet och vek inte ner sig i duellerna. Målvakten Josephine Frigge fick priset som bästa spelare i sitt lag och tränaren hittade fler namn för att göra trion av positiva intryck komplett.
- Frida Björklund gör en fantastisk match, helt rätt när vi försöker ta bort Emma Stålhammar.

Ytterligare tre glädjeämnen hittade han i formraden. Borgeby är på gång att hämta sig efter en klen start i division två.
- Två raka i serien och nu den här fina prestationen. Vi är ett ungt lag som av någon anledning fått favoritstämpeln på oss. Det är inte riktigt rättvist och har satt lite griller i huvudet på oss, men nu har det lossnat, säger Benny Fehrlund.

För LB 07:s del väntar hemmamatch i nästa cuprunda, mot damallsvenska Jitex BK.
- Det blir spännande och en utmaning, samtidigt riktigt tufft. Man får utnyttja att man är underdog men vi gick långt i Svenska Cupen förra året (kvartsfinal: reds. anm.) så vi är ju inte helt anonyma. Vi får väl satsa på att inställning slår klass, dessutom är vi obesegrade hemma i år, säger Lina Rehov.

Lilla bilden: Borgebys målvakt Josephine Frigge gjorde det bra trots två insläppta mål.
Stora bilden: LB 07:s andra målskytt Sara Holgersson och Rebecka Persson i luftduell

Läs mer