Nybildat mittbackspar testas mot Skottland

Mittbacksproblemen fortsätter i det svenska landslaget. Förutom att Charlotte Rohlin redan saknas tvingas nu både Stina Segerström och Linda Sembrant kasta in handduken dagen innan landskampen mot Skottland. Nytt mittbackspar blir Emma Berglund och Malin Levenstad.

– Att vi ställer över Stina och Linda är är en ren försiktighetsåtgärd, i nuläget bedömer vi det inte som några allvarliga skador, säger Ann-Helen Grahm, assisterande förbundskapten för Sverige.

– Det gäller även för Caroline Seger som är tillbaka efter sin fotskada med som under dagens träning kände lite instabilitet i foten och står därför över. Hedvig Lindahl har haft lite feber så Sofia Lundgren startar i mål imorgon.

Det blir en helt ny konstellation i mittbackspositionen imorgon då Emma Berglund och Malin Levenstad startar. Två spelare som är riktiga klippor på den positionen i sina respektive klubblag, Umeå och Malmö men som inte spelat tillsammans tidigare. Hur går tankarna?
– Vi kan bara konstatera att vi tappat internationell erfarenhet och sedan anpassa oss efter den verkligheten. Sedan tidigare vet vi att just mittbackspostionen är den mest konkurrensutsatta i laget och det två som startar imorgon har stor rutin även om det inte är tillsammans och i A-landslaget. Oförutsedda situationer kan alltid uppstå men vi tittar framåt och efter morgondagens match kan vi ha nya svar på vissa frågor som tidigare stått obesvarade , säger Ann-Helen.

Johnte 2012-05-26 09:45

Om jag får tycka till i denna fråga...så tycker jag att detta är ren fjant...och ett av landslagsledningens stora problem.....Jag har absolut ingen mot varken Sara Larsson och ännu mindre Charlotte Rohlin men att inte ha spelat in några parallella mittbackar tidigare är ju egentligen, något av ett tjänstefel av Dennerby.Man måste räkna med skador och då ha en plan B helt klar.Det ska inte hamna i den här diskussionen alls.
Det ska vara glasklart. Den här konstellationen har jag inget emot Det är två 24 åriga hungriga mittbackar som jag inte tror kommer att göra bort sig.Men jag kan kanske tycka att detta borde ha skett långt mycket tidigare...d v s spelat in dem parallellt med de två mer erfarna Larsson och Rohlin.Stina Segerström är 30 och Linda Sembrant är 25.Med att spela in mittbackar tidigare, menar jag i landskamper som har mindre betydelser som träningsmatcher är.Där har man alla möjligheter att pröva nya konstellationer och inte bara spela med det invanda backparet Dessa vet man redan hur de fungerar i skarpt läge.Sara Larsson är den äldsta av mittbackarna och sjunger nog på den sista versen skulle jag tro.Har svårt att se att hon kommer tillbaka till landslaget...med sina 33 år.Det är nog dax att släppa henne helt och tacka för hennes fina insatser hon har gjort för Svenska landslaget.Därmed spela in en helt ny mittback...gärna en av de yngre Levenstad ,Berglund eller Sembrant.