QBIK sänkte Öster på en halv minut

Tala om chock- eller mardrömsstart, stryk det som ej önskas beroende på om man håller på Öster eller QBIK. i Söderettans toppmöte gjorde QBIK matchens enda mål bara en halv minut efter avspark. 0-1 blev alltså slutresultatet och QBIK passerar därmed Öster och lägger sig tvåa i tabellen.
QBIK:s Linda Nöjd (t.h.) var en av matchens bästa spelare. Här jagar hon Östers Sara Wiman och bollen.

Det kunde ha blivit en helt mållös match om inte Östers mittförsvar bildligt varit kvar i omklädningsrummet. Julia Spetsmark kunde helt oattackerad komma fri med Madeleine Wakt som inte hade en chans i Öster-målet. Hon var annars en av få som visade beslutsamhet i sitt agerande hela matchen.

Kollegan Maria Yatrakis i QBIK hade det betydligt lugnare.osterqbik_3.jpg
Östers tränare Marie Bengtsson är både besviken och irriterad över lagets insats.
– Vi hade gått igenom nog har vi skulle spela, vara först på bollen, bita oss fast när vi kom nära QBIKs mål och ligga nära motståndarna i försvaret. Inget av det utfördes. Vi kom inte bakom QBIKs backlinje och passningsspelet fungerade inte. Men låt det genast sägas att QBIK var bättre än oss, säger Marie Bengtsson.

QBIK förlorade sin förra match mot Hovås Billdal.
– Vi var ordentligt revanschsugna pä oss själva och det märktes på spelet. Första 20 minuterna kopplade vi ett rejält grepp, säger QBIKs tränare Per-Johan Karlsson.

De båda anfallarna Julia Spetsmark och Mia Skoglund var riktigt på hugget.ostqbik_3.jpg

Mia var upphov till en straff efter 22 minuter. Linda Nöjd som låg bakom det mesta i QBIKs spel sköt välplacerat men Madeleine Wakt kopierade den polske reservmålvakten i lördagens EM-match och räddade i samma hörna.
I slutminuterna fick Mia sitt andra gula kort och blev utvisad. Om det var anledningen till att Öster kom upp litet mer i banan var svårbedömt. Det blev några fler avslut än i första halvlek.
– Lyckligtvis ska vi möta QBIK även borta och då vill det till andra takter, avslutar Marie Bengtsson.
– Så fin plan som Värendsvallen är jag rädd att inte vi kan erbjuda, log Linda Nöjd.

Stora bilden: Emmy Karlsson i duell med Jenny Hallstensson.
Lilla bilden: QBIK:s målskytt Julia Spetsmark har gott om tid till bollnedtagningen.

TEXT: Thorsten Frennstedt
FOTO: Fredrik Hasselgren

Läs mer
Taggar: ,