Tre mål men inga poäng för KIF Örebro

Knappa förluster har varit vardag för KIF Örebro den senaste tiden. Med serietvåan LdB FC Malmö som gäster på Behrn Arena stod hemmalaget för en sen kvittering och såg ut att vara på väg mot en pinne. Då avgjorde Ramona Bachmann efter en snabb kontring till 3-4.
Ramona Bachmann, tvåmålsskytt och matchvinnare mot KIF Örebro.

- Det är riktigt tungt att inte få med sig en poäng i den här matchen, säger Örebro-tränaren Rickard Nilsson.

Samma slutsiffror som förra seriematchen, uddamålsförlust för tredje gången på en vecka och Rickard Nilsson kan bara konstatera att bollen inte går lagets väg för närvarande.
- Vi måste vara självkritiska, framåt gör vi det bra men vi släpper till för mycket.

Hans röst hördes över arenan redan i matchinledningen, även då angående försvarsspelet.
- Det var första fem, sen blir vi lite mer aggressiva.

Det blev bättre, och framförallt jämnare när hemmalaget kom in i matchen efter en temposvag start. Några riktigt giftiga målchanser skapades dock inte av KIF Örebro i första halvleken.

LdB Malmö hade en bra möjlighet i matchminut 24 då Anja Mittag slog till med ett skott i kryssribban och med få minuter kvar till pausvilan kunde bortalaget utnyttja strul i KIF Örebros straffområde till ett ledningsmål genom Elin Rubensson.
- Vi hade pratat om att vi skulle få större bollinnehav och säkert fler avslut, så blev det också, säger LdB:s tränare Peter Moberg.

I början av andra halvlek kom ett rejält regnväder och fotbollsmässigt en urladdning på plan.
- Första 20 minuterna spelar vi jättebra, Lina Nilsson styr vårt anfallsspel och är helt magisk i sitt passningsspel.

Till att börja med nätade Elin Rubensson med sitt andra mål för dagen och strax därefter reducerade Sarah Michael till 1-2.

De två därefter följande fullträffarna var fotbollsgodis, Ramona Bachmann snurrade och vände för 1-3 medan Marie Hammarström hade bra tryck i skottet så att KIF Örebro återvann hoppet.

Edda Gardarsdottír hade matat bollar på fasta situationer i hela matchen och hittade till sist Marina Pettersson Engström perfekt till 3-3, backen behövde bara möta med huvudet för en kvittering.

Hemmaspelarna kunde dock inte slå sig till ro. Under de spännande minuter som följde var det gästerna som hade mest energi, både före och efter slutsignalen. Ramona Bachmann lämnade försvararna bakom sig och missade inte chansen att slå till på övertid.
- En boll i djupled från Amanda Ilestedt och Ramona lyckas få in bollen trots att hon nästan är liggande. Annars hade det nog blivit straff, säger Peter Moberg som var nöjd med matchvinnarens insats.

- Hon är bra i andra halvlek, är en spelare som gör skillnad.

LdB Malmö kunde jubla högst när domarvisslan förkunnande färdigspelat. Laget håller jämna steg med de övriga lagen i tättrion medan KIF Örebro som har börjat göra många mål i matcherna fortsatt får leta efter poängvinnande spel.
- Man vill ju att det ska vara stopp med 3-3 och tre-fyra minuter plus övertid kvar. Men hade det alltid varit så hade alla fotbollsexperter i alla kanaler kunnat bli tränare. Det är en slarvig prestation till sist, säger Rickard Nilsson.

Jörgen LdB FC Fan 2012-06-10 20:26

Grattis LdB FC o speciellt Ramona Bachmann som jag har varit kritisk till innan nu börjar Ramona leverera ordentligt!

Johnte 2012-06-11 10:38

Ja, nu ser det ut som om det har lossnat för Ramona....Har varit lite bekymrad för henne under våren, dels spelar Umeå på ett annat vis än Malmö och dels har hon ju varit skadad under den viktiga försäsongen.....Men det tycks ha lossnat bra för henne nu.Bra jobbat att ta en vinst mot Örebro...Grattis tjejer.Nu ser vi fram mot den stora drabbningen mot Linköping tisdag den 26 juni....Go Malmö Go.