Tyresös 5-1:a mot Piteå

Piteå besökte ett soligt Tyresö och Sofie Persson var tillbaka på sin hemmaarena från förra säsongen. Den här dagen spelade hon dock i bortalagets tröjor och även om Persson såg ut att trivas i Piteå-tröjan på Tyresövallen fick hon se sitt gamla lag slå hennes nya med 5-1.
Marta gjorde Tyresös första mål och var ständigt på språng.FOTO: Fredrik Hasselgren

Senast Piteå gästade Tyresö satt Sofie Persson på läktaren för hemmalaget. Skadad. Resten av säsongen pendlade hon mellan startelvan och avbytarbänken. I Piteå har hon en viktigare roll. Hon är inte bara startspelare utan också lagkapten hos Norrbottenlaget.

Persson har gjort ett mål och en assist i Piteå denna säsong. Hon har tröjnummer tio och styr, tillsammans med Jennifer Johansson, spelet på mitten. Men mot Tyresö överglänstes hon av Verónica Boquete och Caroline Seger som fanns på Tyresös mittfält. Dessa två var två av de bästa på planen idag. Boquete skulle komma att göra två mål vilka Seger spelade fram till.

vwc_2507.jpgTill en början lyste Tyresös sambaspel med sin frånvaro. Det dröjde till den 33:e minuten innan Tyresö fick hål på Piteå. Och det krävdes en straff för att storstjärnan Marta Viera da Silva skulle hitta rätt. Marta, som blivit nerdragen, tog hand om straffen själv och 1-0 var ett faktum.

I andra halvlek fick Tyresö igång sitt spel bättre. Piteå backade hem och på 10 minuter kunde Tyresö avgöra matchen. I den 50:e minuten gjorde Caroline Seger 2-0 och innan matchklockan tickat förbi den 61:a minuten hade Vero Boquete gjort två mål. Vid ställningen 4-0 drog Tyresö ned på tempot igen. Och Piteå kunde redusera. Josefine Johansson överlistade Carola Söberg från straffpunkten. Men närmare än så kom inte Piteå.
Tyresö kunde till slut vinna komfortabelt. Segersiffrorna skrevs till 5-1 efter att Elaine Moura gjorde matchens sista mål på övertid.

Damfotboll.com fick en pratstund med hemvändaren Sofie Persson efter matchen. Efter att hon skojat och snackat med sina gamla lagkamrater förklarar hon hur det känns att ”komma hem” till Tyresö:
- Det kändes bra att vara tillbaka, lite som hemma. Det är speciellt att gå till andra omklädningsrummet och stå på andra sidan plan, säger Persson som är besviken över lagets insats idag.vwc_2431.jpg

- 5-1, det är för mycket. Vi känns lite nervösa. Vi gör det en och en idag men att göra det en och en mot Tyresö, det räcker inte.Vi måste stå upp och sträcka på oss, säger Persson som nu blickar vidare mot veckans norrlandsdeby mot Umeå IK:

- Det är en jätteviktigt match för oss, det är mot Umeå. Derby. Jag känner mig lugn idag. Att jag inte tappar så mycket boll, det tar jag personligen med mig. Men det gäller nog att försöka glömma den här matchen.

Tyresös mittfältare Caroline Seger var desto mer positiv efter matchen. Det var första gången på länge som hon inte byttes ut på grund av småskavanker och känningar.
- Vi spelar mindre stressat i andra halvlek, vi får några enkla mål och sen dör det ju när det står 4-1. Piteå orkar inte riktigt komma tillbaka. Vi gör det bättre i andra. Jag är glad att vi vinner.
Jag tycker vi gör det bättre i andra halvlek, det står ju redan 5-1 då går vi ner lite i tempon, säger Seger och erkänner sedan att hon har en del småskavanker som stör.

- Jag erkänner, jag har lite ont i vissa kroppsdelar. Då är det inte lätt att kunna ge max. Jag får ett mål och två assist, det känns ju bra. Man vill kunna prestera, men det är svårt att kunna prestera på topp även om man inte är på topp. Nu är det en vecka kvar till nästa match, då hoppas jag att de här småkrämporna har släppt.

Text: Alva Nilsson
Foto: Fredrik Hasselgren

Lilla bilden: Sofie Persson kämpar med Line Röddik Hansen.
Stora bilden: Caroline Seger höll ställningarna på mittfältet.