Sexig seger för Dalsjöfors

Med tennissiffrorna 6-0 (4-0) slog Dalsjöfors tillbaka Linköping Kenty DFF. Att det var serieledarna mot tabelljumbon märktes tydligt. Inte bara i målprotokollet utan också spelmässigt och räknat i målchanser.
Angelika Johansson i Dalsjöfors gratuleras av Maria Andersson, Rebecca Johnson och Mikaela Uthas efter ett av sina mål i segermatchen mot Linköping Kenty DFF. FOTO: Jörgen Jarnberger

Det var Dalsjöfors för hela entrépengen den här eftermiddagen på Borås Arena nylagda konstgräsmatta. Kul att damerna får gå i första rummet i Borås. Linköping Kenty DFF ska ha en eloge för att manförsökte spela fotboll matchtiden ut men tjejerna från Östergötland var ett par nummer för små. Gästerna hade några frisparkar på offensiv planhalva och någon skott från långdistans men i övrigt var det tunnsått med målchanser. Sandra Bjurteg i hemmaburen hade en mycket lugn afton.

Hemmalaget däremot radade upp målchanser framförallt i första halvlek och segersiffrorna kunde ha varit betydligt större. Ledningsmålet kom efter 15 minuter. Upprinnelsen var att backen Maria Andersson smög på sin högerkant fick bollen och slog ett inlägg. Efter att bollen studsat hit och dit gick den ut till Mikaela Uthas, för dagen uppflyttad på mittfältet, som drog till med högerdojan. Skottet styrdes via huvudet på Angelika Johansson och in i mål.

Rebecca Johnson som var placerad på högerkanten på mittfältet snurrade friskt med gästernas försvar. Hon hade några fina lägen att få sitt namn i målprotokollet men fick nöja sig med att agera framspelare den här gången. Både det andra och tredje målet hade hon en fot inblandad i. Tillsammans med Emelie Johansson sågade hon sig igenom försvaret och slog ett inlägg där Angelika Johansson dök upp på första stolpen och via en moståndare styrdes bollen i mål. Då stod matchklockan på 27 minuter.

Efter 41 minuter var det dags igen. Inlägg från Rebecca Johnson från högerkanten och på första stolpen störtade Angelika Johansson fram och tryckte in 3-0. Ställningen efter efter första halvlek var 4-0. Sista målskytt var Linda Westberg.

Andra halvlek var en transportsträcka mot slutsignalen. Under sista kvarten byttes både Ellen Larsson och Marlene Laggren in i Dalsjöfors. De två låg också bakom dagens två sista mål. Först i matchminut 91 slog Ellen Larsson en boll i djupled som friställde Marlene Laggren. Fri med målvakten visade hon stor kyla och chippade bollen över målvakten och in i nät. Minuten senare var det dags igen. Ellen Larsson tog sig ner till kortlinjen på högerkanten. Slog ett hårt inlägg nära mål där Marlene laggren nickade in 6-0. Det satte också punkt för den här sexiga företällningen på Borås Arena.

Rufus 2012-06-25 12:37

Kollade upp att 6-7 spelare i Linköping Kentys startelva tillhörde U-laget eller var nyuppflyttade därifrån. Flicklagsspelare i stort sett. Snacka om "David mot Goliat"!Modigt eller dumdristigt av LKDFF att ställa upp en sådan trupp mot serieledarna? Välj själv. Den bistra verkligheten för Söderettans jumbo att det inte finns några andra spelare att tillgå - alternativet skulle vara att dra sig ur seriespelet och det vore nog ännu mer förödande för framtiden...