Johanna Frisk har fått egen cup

Den 16 juni gick en nystartad cup av stapeln i Björklinge norr om Uppsala, Johanna Frisk Cup. SK Iron är Johanna Frisks modersklubb som har startat en cup enbart för tjejer i hennes namn. Johanna har spelat i alla Sveriges ungdomslandslag från F17 till damlandslaget och återfinns numera i Tyresö FF i Damallsvenskan.
Alla deltarna i den första Johanna Frisk Cup. FOTO: Lönnbackafotograferna.

Johanna Frisk har fått egen cup
Den 16 juni gick en nystartad cup av stapeln i Björklinge norr om Uppsala, Johanna Frisk Cup. SK Iron är Johanna Frisks modersklubb som har startat en cup enbart för tjejer i hennes namn. Johanna har spelat i alla Sveriges ungdomslandslag från F17 till damlandslaget och återfinns numera i Tyresö FF i Damallsvenskan.johanna.jpg

Deltagande lag var i åldrarna 8-11 år fördelade på fyra grupper, totalt 12 lag från 7 olika föreningar. Alla grupper spelade 5-mannafotboll för att främja snabbt och tekniskt spel. Domare var spelare ur SK Irons damlag. Matchvärdar var flickor ur de äldre flicklagen som även spelade en uppvisningsmatch för alla deltagare under dagen. Johanna fanns med under dagen och pratade med spelare och ledare. Hon var sedan prisutdelare och hängde en medalj runt halsen på alla deltagare, vilket var mycket uppskattat. Många härliga matcher med mycket fint spel fick de som var där vara med om.

Bakgrund: Några ledare ur föreningen ville göra något för att främja flickfotbollen i föreningen och även få till mer samarbete mellan alla flicklag och damlaget. Då kom idén om en egen cup enbart för tjejer fram. Eftersom Johanna är fostrad i SK Iron tyckte vi det skulle vara roligt om hon kunde stå som värd för cupen och vara med som prisutdelare, som en förebild för unga tjejer. Som ett led i detta var hon även på besök på Björkvallsskolan i Björklinge en dag i maj. Där träffade hon elever från åk 6 till åk 9 som går bollsportsprofil och idrottsprofil. Hon berättade om sin resa fram till där hon är idag och vikten av att träna rätt och äta rätt och att ha roligt på vägen.
Det blev ett lyckat första år för cupen. Till nästa år kanske Johanna Frisk Cup utökas så att även de äldre flicklagen kan vara med och spela i cupen.

LILLA BILDEN: Johanna Frisk dagen till ära i hennes moderklubb SK Irons tröja. FOTO: Lönnbackafotograferna.

AttachmentSize
johanna.jpg8.54 KB