Cupguldet till Västerbotten

Årets final i Cup Kommunal som spelades i Halmstad på tisdagkvällen blev aldrig riktigt spännande. Västerbotten var överlägset Skåne och vann med 3-0 (0-1). Alice Schönfeldt (Burträsks FF) var delaktig i två av målen.
Västerbottens cupvinnare jublar med segern och pokalen i hand.

Båda gångerna var efter hörnor.
Den första slog Fia Edholm från höger. I bortre delen av straffområdet mötte Alice med ett skott som Skåne-målvakten Louise Ohlsson (FK Höllviken) inte nådde.
Skåne började optimistikt med djupledsbollar mot Amanda Persson (Kristianstads DFF). Men hon hade en av Västerbottens bästa backar emot sig ute på Vänsterkanten nämligen Amanda Nyman (Umeå IK). Alice spelade också i backlinjen och bredvid sig hade hon Johanna Eliasson (Umeå Södra). De stängde effektivt får de skånska attackerna.

I andra halvlek var det en djupledsboll från Amanda Skyltbäck (Umeå IK) som klubbkamraten Hanna Sandström skaffade sig friläge på tack vare sin snabbhet och hon hann även runda Skåne-målvakten innan bollen rullades i mål.
cup_komm_4.jpg
Alice Schönfeldt fulländade sin dag med att göra 3-0 på en vänsterhörna direkt i mål.
- Passningsspelet som normalt är det här lagets styrka fungerade inte mot Västerbotten. När vi missade chanserna i början blev det osäkert. Nej, detta var inte en av våra bättre matcher, säger Skåne-lagets tränare Olle Nilsson.

Peder Schönfeldt, Västerbottens tränare:
- För ett par år sedan när vi satt på läktaren här i Sannarp sade jag att hit skulle vi komma igen. Att gå till final är stort, att dessutom vinna är ännu större. Det var knappt jag vågade drömma om det.
Det här var slutet på en riktig framgångssaga.

Betecknande för både Skånes och Västerbottens distrikslag var att spelare från de mindre klubbarna var väl så bra som de med allsvensk bakgrund.

Text: Thorsten Frennstedt
Foto: Fredrik Hasselgren

:LILLA BILDEN: Bollen på väg i mål och Västerbottens ledning utökas till 3-0.

Läs mer