LdB FC vände och vann

Bra fart och offensivt spel från båda lagen gladde storpubliken på 838 personer som hade tagit sig till Malmö IP. Matchen bjöd på ett snabbt och bollskickligt spel av LdB FC, komponerat av Ramona Bachmann och Anja Mittag, två av damallsvenskans just nu bästa spelare
: Alexandra Riley och Lisa de Vanna, utsedda som matchens lirare i respektive lag i en duell på LdB FC:s planhalva i halvlek två. FOTO: Filip Oskarsson.

Segern med 2-1 gick välförtjänt till hemmalaget som tog över matchen en bit in i första halvlek, detta efter
att Linköping tagit ledningen i den 6:e spelminuten genom Manon Melis, som vackert lobbade in bollen
över LdB FC´s, i övrigt duktige målvakt Thora Helgadottir.sarabj.jpg

Trots en tidig ledning, lyckades Linköping aldrig få något vidare övertag och kvitteringen kom helt logiskt i den 9.e minuten genom Ldb FC`s Sara Björk Gunnarsdottir. 1-1 i halvtid följdes av ytterligare ett hemmamål signerat den schweiziska landslagsspelaren Ramona Bachmann.

LdB FC förde spelet och kontrollerade matchen från början till slut. Linköpings vassa offensiv med Manon Melis i spetsen var inte tillräckligt aggresiva för att skaka LdB´s backlinje.

- Jag tycker vi gör en stabil match över 90 minuter, vi spelar ett enklare och rakare spel än vad Linköping gör, vilket säkert är matchavgörande, säger LdB FC tränare
Peter Moberg direkt efter matchen.

Linköpings tränare, Jörgen Petersson var kritisk i sitt omdöme av lagets insats efter matchen:
– Vi var för dåliga i spelet i de båda straffområdena. Vi gjorde misstag och blir direkt straffade, vi har inte råd att öppna upp oss när vi möter ett lag som LdB FC på hemmaplan.

Text: Johan Linnar

LILLA BILDEN: : Ldb FC:s första målskytt i matchen, Sara Björk Gunnarsdottir sitter nöjd under presskonferensen efter matchen. FOTO: Filip Oskarsson

AttachmentSize
sarabj.jpg10.73 KB
Johnte 2012-06-27 09:32

Vilken härlig match..såg den givetvis live....imponerad av båda lagens härliga vilja...framför allt i första halvlek...men i andra kontrollerade Malmö spelet rätt så bra....Även om Linköping hade en boll i ribban precis innan Ramonas Bachmann 2-1 mål..Ali Reily..är ett litet krutpacket som blir mer och mer involverad i Malmös spel ..en modern back som gärna går med och anfaller ,när det går.Nu ska det inte uppfattas som om hon inte har varit med i spelet tidigare..men det blir tydliga och tydligare...oj oj..Ali kommer Malmö att ha mycket stor nytta av...Utsågs till planens spelare i Malmö..väl värd.Amanda Ilestedt är en framtida A-landslags mittback...suvären igår.Tycker att Linköping ska ha en eloge för att de stod upp och försökte hela matchen.
Mycket bra match.

Rufus 2012-06-27 12:36

Jag hade tippat LdB-seger, men befarade större förlustsiffror för LFC, inte minst pga lagets darriga och dassiga försvarsspel. Som befarades blev Charlotte Rohlins skada dödsstöten åt alla förhoppnigar om att slåss om SM-guldet i år. En sådan hejdundrande snyting som 6-0 i Göteborg hade man inte åkt på om "Sveriges bästa mittback" (= Rohlin) varit på plats.

Nilla Fischer har många goda egenskaper både som person och fotbollsspelare, men någon back är hon tyvärr inte. Och tänk - bara för några säsonger sedan hade Linköping bästa försvaret i Damallsvenskan!

Johnte 2012-06-27 13:34

@ Rufus...jag håller med dig om att Nilla Fischer inte i första hand är en försvars spelare..det syns i hennes spel..det finns osäkerhet där...Nilla flyttades upp på mittfältet i mitten av andra halvlek...Men då hade Malmö kontroll på matchen...så någon nämnvärd förändring kan man inte tala om...Bra match...bör ge Linköping lite mer råg i ryggen inför resten av säsongen...trotts att det blev en förlust, kan jag tycka.Mitt LdB ångar på..Det måste man göra om man ska kunna utmana Tyresö om guldet.Men Linköping ska ha all heder för deras insatts.

Rufus 2012-06-27 14:28

Tack, Johnte! Ja, Linköping rullade iallafall boll ganska bra och med lite tur kunde man ha fått 2-2. De Vannas boll, exempelvis - på övertid tror jag - rullade precis förbi bortre stolpen. Fast enbart med tur vinns inga matcher! Förstår att Jörgen P. var tämligen sur (det syntes i teve) när han kommenterade med att "Vi var för dåliga i spelet i båda straffområdena." LFC-försvaret måste bli minst två snäpp bättre i fortsättningen annars blir det en orolig höst med AIK och Djurgården som närmar sig bakifrån... 1 augusti får LFC prima dansk offensiv dynamit när Pernille Harder ansluter. Vad som skulle behövas därutöver är nog en mittback av högsta världsklass att sätta bredvid Nora Holstad Berge. Tror faktiskt att Mäki & Co jobbar och sliter med den frågan så här i högsommartid. Ryktet går...

Martin 2012-06-27 17:50

Först och främst, vilken bra match det blev. Två lag som bjuder upp och en domare som tillåter närkampsspel ger uppenbart resultat. Några 'punkter' från matchen från mitt perspektiv:

  • En välförtjänt seger för Malmö även om jag tycker det känns väl hårt mot LFC att hävda att de kontrollerade matchen "från början till slut".

  • Ilestedt i Malmös backlinje var riktigt bra. Där har Damlandslaget en riktig förstärkning att se fram emot om någon säsong eller två.

  • Ytterbacksspelet höll oerhört hög klass i båda lagen. Tyckte både Maja och Jessica skötte sig mycket bra med tanke på det tuffa motstånd de hade och även hängde med upp i anfall när tillfälle gavs. Riley och Nilsson såg riktigt vassa ut offensivt men testades inte riktigt vad gällde försvaret. Det är ju så att man undrar hur Sverige kan ha 'problem' med just ytterbackspositionerna i Damlandslaget med så mycket kvalité i dessa två lag.

  • Bachmann och Mittag ser ut att ha spelat ihop hela karriären. Samspelet vid 2-1 är världsklass.

  • Lollo Fors 'Pirlo-pass' till Melis vid 0-1 målet var matchens delikatess och riktigt fotbollsgodis.

  • Petra Larsson har blivit ett offensivt vapen i år, någon cm lägre bara så hade det (kanske) blivit en lite oförtjänt poäng med sig hem. Hennes 'väggspel' med Krantz hade också förtjänat ett bättre öde.

Johnte 2012-06-27 21:24

@ Martin..att säga att Malmö skulle ha dominerat hela matchen är att återge matchen felaktigt, skulle jag vilja påstå....i den första halvleken var det än mycket jämn match och 1-1 i halvtid speglar detta.Sedan tippade bägaren över i Malmös favör i den andra...Så är i alla fall min uppfattning...Petra Larsson fick en liten utskällning av mig i stridens hetta....Hon försökte fösa en Malmö spelare bakåt vid en frisparks situation...lekte lite domare..då röt jag till henne...att det var bestämt inte hon som bestämde på plan...satt rätt så nära situationen...hon tittade på mig med en sur blick...men sa inget...gick därifrån sedan...Jag tyckte nog att det var domaren som skulle tala om vart frisparken skulle gå.....Förutom 1-0 målet eller om man vill 0-1 målet..så tyckte jag Manon Melis var rätt så osynlig i matchen.Ja en mycket bra match...Kan bara ösa beröm åt Amanda Ilestedt och hennes mittbacks spel...Det kommer att bli en kommande A-landslagsspelare om något år....är rätt så säker på det...hon är ju uttagen till flicklandslaget som snart ska spela i EM i Turkiet...där förövrigt två andra unga A-lagsspelare från LdB ska spela också....Elin Rubensson och Saga Fredriksson(ytterback) Saga deltog inte igår i matchen men satt på bänken.

Jörgen LdB FC Fan 2012-06-28 15:55

O vilken slitvarg LdB FC´s Sara Björk Gunnarsdóttir är! Ett kärnkraftsverk :D

Johnte 2012-06-28 18:55

@jörgen...helt rätt...men vill nog framhålla hela laget i den matchen (LdB).....Sara Björk Gunnarsdottir har jag framhållit sedan hennes debut mot Hammarby, där hon gjorde tre mål....Har hela tiden sagt att hon kommer att bli en världsspelare...om hon fortsätter samma utveckling i LdB, som hon har gjort, så långt.Mycket viktig för LdB....Men jag tycker att Unga Amanda Ilestedt gjorde precis som Levenstad en prickfri insatts.Hon var , enligt mig, mycket bra i denna match och ska ha beröm för det.

Martin 2012-06-30 15:45

Håller med Jörgen, måste vara något 'genetiskt' med isländska spelare att det finns så mycket kraft, energi och attityd i deras spel. Håller tummarna för att det blir EM för Island 2013, älskar den kompromisslösa attityd och kampvilja som präglar deras spelare.