Drömstart i EM-slutspelet för F19-landslaget

Sverige fick en drömstart i F19-EM slutspelet då man besegrade England med 1-0 i Antalya, Turkiet. Elin Rubenssons mål efter en halvtimmes spel skulle bli matchens enda.
Elin Rubensson blev segerskytt när Sveriges F19-landslag vann öppningsmatchen mot England i EM-slutspelet.
FOTO:: Fredrik Hasselgren (arkiv)

När vi fick tag i målskytten bad hon damfotboll.com att ringa upp igen om tio minuter.
– Jag måste stretcha, tillade hon.

En sådan viktig sak kan man inte bortse ifrån och tio minuter senare var Elin redo att prata i telefon.elinr.jpg
Grattis till vinsten och tre mycket viktiga poäng, vill du berätta lite om matchen och om hur ditt mål kom till?
– Tack för det. Ja målet det kom på en straff. Det var en hands som var orsaken och jag tog hand om straffen. Jag var bestämd när jag gick fram och hade inga problem med att sätta den, säger Elin.

Vad jag förstår är det riktigt varmt nere i Turkiet och trots att ni spelade ganska sent måste det har varit rejält svettigt?
– Absolut, vi har nog cirka 35 grader här nere och det var därför jag vill vara noggrann med min stretch efteråt. Förhoppningsvis har vi många matcher kvar att spela och då gäller det att man är noggrann.

Förbundskapten Calle Barrling hade redan hastat iväg för att se Spanien möta Serbien men vi lyckades få en kommentar av Marika Domanski Lyfors som är på plats.
– Det här var en mycket betydelsefull vinst, nu har vi allt i egna händer om vi ska vidare från gruppen, löd hennes första kommentar.

Vad var de avgörande faktorerna bakom Sveriges vinst?
– Ett väl sammansvetsat lag som är lugnt och tryggt i det man gör skulle jag vilja nämna först. Sen finns det ett antal spelare som gjorde avgörande insatser idag. Jessica Höglander i mål spelade strålande och stod för en jätteräddning när hon fick handen på ett pressat skott. Sen sprider hon ett lugn i straffområdet som återspeglar sig i backlinjen. Elin Rubensson gjorde förutom straffmålet också en bra match. I första halvlek hotade hon mycket i djupled men även i andra när hon fick gå ner och hjälpa till lite mer i defensiven.

England brukar vara välorganiserat och dagens lag var väl inget undantag. Om du ser till matchbilden när och hur avgjorde Sverige?
– England inledde bra men Sverige höll hela tiden huvudet kallt. Englands spel kom av sig när man inte fick utdelning och Sveriges spel tog fart mer och mer. Efter 1-0 som kom på straff tog Sverige kommandot och spelet växlade mellan bra bollinnehav och snabba omställningar. På det hela taget så var det en mycket bra match vi fick se. En match med bra intensitet trots värmen och två lag som visade upp både taktiskt och tekniskt kunnande. Den här vinsten känns hur bra som helst, inte minst för mig som är ansvarig chef på fotbollsavdelningen, avslutar Marika.

LILLA BILDEN: Elin Rubensson i straffens skottögonblick. FOTO: Colin Aldis

AttachmentSize
elinr.jpg17.49 KB
Johnte 2012-07-02 20:53

Bra jobbat tjejer....Englands F-19 lag är ett bra lag...Grattis till segern...Ett extra grattis till Elin Rubensson, målskytten..ska detta bli EMs skyttedrottning...är i bra målform.

Martin 2012-07-02 21:48

Härligt med en stabil start mot ett relativt starkt motstånd. Nu hoppas jag bara att Jonna Andersson får mer speltid än i första matchen för där har Sverige en spelare som kan riva upp stora sår i motståndarförsvaren.

Nillan 2012-07-03 09:07

Bra jobbat tjejer , härligt att höra , fortsätt så!

Rufus 2012-07-03 11:55

Man undrar ju vettigt syfte det tjänar att byta in en spelare i 90:e matchminuten. Psykologiskt, för att stressa motståndaren? Andningspaus när man leder matchen? För att sätta pricken över i:et med ett sent mål av en inhoppare? Eller för att ge inbytt spelare chansen att säga "ja, jag fick också känna lite på premiärmatchen!" Har sett detta förbryllande taktiska grepp tillämpas även i Damallsvenskan med byten i 88:e minuten etc.

Rufus 2012-07-03 12:29

Ska givetvis gratulera Calle Barrlings brudar till en fin och mycket viktig premiärseger! Tre vinnarpoäng till blir det mot Serbien (men kanske inga 7-0) och sedan återstår en moraliskt betydelsefull seriefinal mot Spanien. I den matchen måste allt klaffa 100-procentigt eller mer... Forza, Svezia!