Sarah Storck tar avsked av Malmö

När Damallsvenskan spelar den sista omgången före (hi,hi..)sommaruppehållet gör Sarah Storck sin sista match för LdB FC Malmö. Sarah kom till Malmö men skador som har satt tillfälligt stopp för hennes utveckling. Att Sarah nu lämnar klubben ser hon som en ny utmaning i livet och för sin fortsatta fotbollskarriär.
Sara Storck på väg mot nya mål.

Ryktena går och Sarah erkänner att hon fått en del förfrågningar. När jag säger att vi bland annat hört att Åland United och IK Sirius varit väldigt angelägna om att hon få hennes signatur på ett kontrakt säger hon:
– Det är två av klubbarna som hört av sig men jag är inte riktigt färdig med det här ännu så ni får vänta en tid innan jag kan säga vilken klubb det blir.

Vad är viktigast för dig i valet av en ny klubb?
– Att det ska stämma för mig, både socialt, fotbollsmässigt och att jag får en chans att börja arbeta och eller parallellt utbilda mig inom någon yrkesgren. Just nu känner jag att jag behöver lite mer stimulans än att bara spela fotboll och då kan ett jobb/utbildning kännas som ett bra komplement.

På onsdag spelar du din sista match för LdB FC Malmö. Vad minns du bäst av din tid här?
– Tyvärr, får jag väl säga då, alla mina skador som gjort att jag aldrig fått en chans att visa upp vad jag kan på riktigt.

Jag trodde att ditt mål mot KIF Örebro i Supercupen skulle smälla högt i ditt minne?
– Nej, men när du säger det så visst det var väl både kul och viktigt. Inte minst för klubben. Men jag kan inte hjälpa att det ändå dröjer sig kvar bilder från mina skador. Och kanske är det ändå bra då att jag börjar om någon annanstans där jag inte hela tiden har det här med i bagaget. Jag tror det i alla fall.

Som av en slump är det då KIF Örebro som står för motståndet igen när du tar farväl av malmöpubliken? Hur går dina tankar inför den matchen?
– För det första hoppas jag på mycket speltid och att vi vinner så att jag får avsluta med flaggan i topp. För tre poäng innebär ju att vi går upp i serieledning och det hade varit kul att ha med sig inför uppehållet som väntar.

Rainer Fussgänger 2012-07-04 13:17

Jag skulle rekommendera Sirius, då kommer hon hem. Men även Djurgården skulle kunna behöva en talang som Sarah.

Rufus 2012-07-04 13:45

Rainer - du menar att Djurgården behöver förstorckning till hösten? Ursäkta... ;)

Jörgen LdB FC Fan 2012-07-04 14:08

Ett STORT TACK för din tid i LdB FC önskar dig all lycka till i framtiden vart du än hamnar. Det har varit ett nöje att se dej på planen!

Johnte 2012-07-04 17:00

Enligt SDS så kommer Sarah Storck att finnas med i startelvan mot Örebro...Jag kan bara hålla med @ Jörgen om att det har varit ett stort nöje att se henne på planen...Det är bara synd med så mycket skador som hon har haft....Men de gånger hon har spelat har Sarah alltid givit 100 % och lite till...Lycka till önskar jag Sarah...vart hon än hamnar.
Jag hoppas hon får den nystart som hon önskar.
Ett litet tillägg...upp i serie ledning inför sommar uppehållet kan man inte gå, som det sägs i slutet av artikeln (Sarah). Tyresö har 28p och om Malmö vinner ikväll mot Örebro så kan man bara skrapa ihop 27 och ligga tvåa....men har en match mindre än Tyresö...Den i söndags framflyttade matchen kommer att gå den 15 augusti mot Djurgården...Då kan Malmö genom vinst smita förbi Tyresö med 2 poäng.

Mark 2012-07-04 17:24

"Malmö är en rejäl erfarenhet."