Mittag straffade KIF Örebro

LdB FC Malmö tog emot KIF Örebro inför 840 åskådare denna tisdagskväll. Det var ett mycket tamt och blekt hemmalag som hemmapubliken fick se. Samtidigt gjorde KIF Örebro en av sina bättre matcher för säsongen och pressade hemmalaget till många individuella misstag.
Anja Mittag slog straffen som också blev malmös vinstmål. Foto: Fredrik Hasselgren

LdB FC fick dock en drömstart genom ett tidigt ledningsmål signerat Emma Wilhelmsson i den 3:e matchminuten, detta var annars en händelsefattig tillställning, där publiken bjöds på många individuella misstag från båda lagen.

Första halvleken var en jämn historia. KIF Örebro stod för en pigg inledning och skapade oreda i hemmalagets backlinje, mycket genom en löpvillig Sarah Michael.
Andra halvlek var mållös i drygt 20 minuter, då Elin Magnusson kvitterade till 1-1, bakom en chanslös Thora Helgadottir i LdB FC målet.
Efter KIF Örebros kvitteringen ökade hemmalaget trycket, vilket gav snabb utdelning. I den 77.e matchminuten tilldelas hemmalaget straff efter att Anja Mittag blivit fälld bakifrån. Straffsituationen föranleddes av en underbar frispelning ackompanjerad Ramona Bachmann. Mittag tog själv hand om straffen och satte säkert 2-1, som även blev slutresultatet.

Örebros tränare Rickard Nilsson var inte nöjd med resultatet direkt efter matchen.
– Jag tycker att vi gör en av våra bättre matcher för säsongen, och var värda poäng idag. Men det är väl det som skiljer oss mot topplagen, vi har inte det rätta flytet just nu.

Hemmalagets tränare Peter Moberg var heller inte han nöjd med spelet.
–Vvi gör en kollektivt dålig match med många individuella misstag, vi börjar bli slitna efter en lång säsong, samtidigt som några ordinarie tjejer är iväg på
EM-slutspelet med F19 landslaget. Nu ser både jag och tjejerna fram emot semester, det blir en välbehövlig vila, avslutar Peter innan han försvinner in i omklädningsrummet.

Johnte 2012-07-05 10:36

Skulle nog kunna spy galla över LdBs spel idag...men omständigheterna kring denna match gör att jag avstår...Först och främst för att det trotts allt blev en vinst och det är det viktigaste, det visar också på en styrka att kunna vinna utan av att vara i närheten av det spel man besitter i laget....sedan hade man tre spelare iväg på EM för F-19 landslaget. Varav Elin Rubensson och Amanda Ilestedt är i startelvan.Men detta var nog Malmös sämsta match för vårsäsongen. Men totalt får man ändå klart godkänt för vårsäsongen. 9 vinster och 2 förluster 1poäng efter Tyresö och en match mindre..Det blir klart godkänt för säsongen.Men det kändes nog som om tjejerna redan hade gått på semester i gårdagens match.laget är väl värd en skön semester . inklusive Tränarstaben med Peter Moberg i spetsen...som började sin semester lite tidigare, blev uppvisad, av domaren. på läktaren...Det skulle inte upprepas sa Peter..och det tror jag inte heller att det blir.Ha en skön sommar LdB FC Malmö så ses vi till hösten med nya friska tag