Svensk 5-1:a i EM-slutspelet

Betecknande för Sveriges F19-landslag är att spelarna har både fysisk och mental styrka för sitt spel i mer än 90 minuter. Malin Diaz fastställde slutresultatet 5-1 (2-0) mot Serbien i fjärde tilläggsminuten
Stående fr v Magdalena Ericsson, Alice Nilsson, Pauline Hammarlund, Jennie Nordin, Therése Boström, Petra Andersson. Knästående fr v Elin Rubensson, Amanda Ilestedt, Jessica Höglander, Malin Diaz, Fridolina Rolfö. FOTO: Colin Aldis.

Därmed har grupp B i EM-slutspelet två fullpoängslag, Spanien och Sverige som möts på söndag. I en andra gruppen har Danmark full pott.

Elin Rubensson (LdB FC Malmö) är snart ett namn för Europa. Hon gjorde två av målen, fick vänta en halvtimme innan hon nickade in 1-0 efter att Petra Andersson slagit en 40 meterspassning till till Jonna Andersson som från kortlinjen sände in bollen till Elin.
- Vi skulle ha fått en straff redan i första minuten när Elin blev krokad, det gjorde mig en aning upprörd, säger förbundskapten Calle Barrling.
- Laget har spelat bättre och bättre, förutom vad som nämndes inledningsvis vill jag tillägga förmågan att hålla huvudet kallt vad gäller den taktiska biten och ni ska veta att här ordentligt varmt i Turkiet trots att matchen spelades sent på kvällen.
Pauline Hammarlunds (Tyresö FF) 2-0 var nästan en kopia av Elins. Fridolina Rolfö (Jitex) slog den långa passningen.
Möjligen var Pauline sist på bollen även vid 4-1 i den 62:a minuten, men i protokollet anges det som självmål.
Därmellan hade Elin Rubensson kontrat in 3-0 för Sverige.
Marija Ilic reducerade tre minuter senare till 3-1 för Serbien efter en hörna.
Lina Hurtig avlöste Elin Rubensson under slutkvarten. Under de minuterna fick Serbien spela utan ordinarie målvakt som blev målchansutvisad när hon fällde Jonna Andersson.
5-1 gjorde Malin Diaz (AIK) på inbytta Julia Wahlbergs (Tölö IF) crosspassning.
- Särskilt roligt att våra forwards gör mål, för det stärker självförtroendet, avslutar Calle Barrling.
I

Taggar: , ,
Johnte 2012-07-05 23:32

som jag sagt i tidigare inlägg under rubriken startelvan mot Serbien...så kanske vi har EMs skyttedrottning i LdBs formstarka Elin Rubensson...men jag blir lite nyfiken på vad man menar med, när man skriver att Elin Rubensson (LdB FC Malmö) är snart ett namn för Europa?...är det bara jag som missuppfattar skrivningen..men menar man att Elin skulle kunna bli proffs i Europa...för så tolkar jag det när man skriver så. Jag tror inte att Rubensson kommer att lämna LdB FC Malmö i första taget.Där kommer hon att få spela i Europa i form av WCL som startar till hösten. Ett stort grattis till våra F-19 tjejer...Bra jobbat i vinsten mot Serbien.

Anette Börjesson 2012-07-06 13:02

antar att det inte menas just på en gång, men precis som Antonia Göransson och Sofia jakobsson fick ögonen på sig under U20-VM så får förstås det här spelarna det. Och det vore väl nästan konstigt om inte så vore fallet med en notorisk målskytt som Elin. Att hon har ett kontrakt innebär inte att andra inte har intresse.

Nillan 2012-07-06 16:10

Härligt bra jobbat tjejer !!

Johnte 2012-07-06 19:30

Jo, Anette ...men så kan man resonera om alla landslagsspelare. En landslagsspelare bör ju tillhöra de bästa landet. i detta fallet i sin ålder. Men jag tror nog att Elin Rubensson kommer att tänka mer än en gång innan hon skulle dyka på ett sånt erbjudande...beroende på vad det är för lag och liga hon får ett erbjudande från. Man ska komma ihåg att hon redan spelar i ett mycket bra lag som satsar på Europa spel ...Jag tror fortfarande att det ska mycket till innan Elin lämnar LdB FC Malmö.Sedan kan jag tycka att tjejerna inte ska göra samma misstag som många yngre killar har gjort och blivit mer förstörda genom att vara allt för heta på att bli proffs tidigt och egentligen inte har varit redo för det....Hur roligt kan det vara att enbart betraktas som en utfyllnads spelare i ett lag och får, i princip bara sitta på bänken. Antonia och Sofia ser jag som stora undantag. Sofia ser ju ut att vara på glid från Rossiyanka...Ett svenskt lag ser ju inte ut att vara helt omöjligt som att det blir hennes nya adress.Om jag inte missminner mig helt. Frågan är ju hur mycket speltid Elin skulle få i lag som Potsdam, Frankfurt och Lyon..som man får betrakta tillhöra Europa toppen. Rossiyanka...njaaa, tveksamt, men ekonomin finns där.Men ligan har ju inte så stor status i Europa.

Martin 2012-07-06 22:17

Härligt att man nu också fick igång målskyttet och förstås extra kul att Jonna fick 90 minuter och dessutom var delaktig i minst ett av målen.

Vad gäller Rubensson så lär nog LdB Malmö få finna sig i att hon blir 'uppvaktad' från utlandet om hennes målform håller i sig även när motståndet blir tuffare. Malmö befann sig ju endå i en ekonomisk 'kris' för inte så länge till så kommer ett luckrativt erbjudande kan det nog tyvärr bli svårt att matcha det.

Jag säger tyvärr även om Malmö inte är mitt favoritlag då jag helst ser att svenska 'talanger' (om nu det är rätt ord) stannar kvar i Damallsvenskan för att dra upp kvalitén och intresset.

Johnte 2012-07-06 23:21

Detta är ju bara spekulationer....som det inte finns substans i...Jag reagerade först på meningen då jag tyckte att det var en konstig mening i att lägga in i ,när det gällde en match i EM slutspelet. Hade det varit så att det fanns något bakom det kunde jag ha köpt det...men inte i detta fallet. Tycker nog att man ska hålla sånt i bloggar eller om man har en rubrik som gäller Elin och hennes framtid. Inte i ett EM slutspel. Detta är ju bara en tro ett tycke och har inget med fakta att göra....därför tog jag upp det.