Damlandslaget mer än redo för OS

På fredag invigs de Olympiska Spelen 2012 i London men redan på onsdagen tjuvstartar OS med den olympiska fotbollsturneringen. För Sveriges del innebär det match mot Sydafrika.
Thomas Dennerby

Sydafrika ett individuellt skickligt lag som har ett par riktigt bra spelare. I backlinjen spelar Amanda Dlaminie som är hjärtat i laget, kan man säga. En skicklig back/mittfältare som håller ihop laget. Vid sidan om henne spelar Amanda Sister som också är riktigt bra. På topp har de två forwards, en djupledslöpare och en target player. De är skickliga på att utmana en mot en och gå på skott. Organisationen i detta lag kanske inte är vad europeiska lag är vana vid, alltså dom är inte så organiserade. Men istället har de andra kvalitéer så vi måste vara fullt fokuserade på vår uppgift.

"Bayana Bayana" har dock senaste 3-4 åren gått igenom en generationsväxling.
- De har ett intressant landslag på gång. Det var deras forwards som gjorde skillnaden i kvalet. De skall Sverige inte ge någon yta, berättar Daniel Åhman, som har koll på fotbollen i Afrika.

Det svenska laget då, har bitarna börjat falla på plats, jag tänker på mittbackssituationen i första hand?
– Jadå, svarar Thomas.
– Det har sett riktigt bra ut på träningarna. Nu har tjejerna fått en hel del tid tillsammans och det är ju precis det som behövs för att man mer instinktivt ska veta hur man ska förhålla sig i spelet till varandra. Jag känner mig lugn. Alla är hela och friska.

Även Lotta Schelin?
– Absolut, hon är igång för fullt.

Antar att ni har besökt spelarenan och fått en första känsla för den?
– Vi var där igår och där och då började man fatta att nu är det snart är igång med allting. Man får en häftig adrenalinkick när man ser arenan måste jag säga. Planen var kanon, man kan tro att den är klippt med nagelsax, otroligt fin helt enkelt säger Thomas.

Märker du på tjejerna att spänningen höjts?
– Ja, igår upplevde vi nog det allihop och snackade om det när vi kom tillbaka till hotellet. För det går inte att gå igång redan nu utan man måste ner i anspänning så det går att ladda om igen inför matchen imorgon.

Då önskar vi lycka till.
–Tack för det, svarar Thomas.

Taggar:
Mark 2012-07-25 12:19

"Kämpa."