Pia skräms inga siffror

OS är igång och om man ansträngde sig kunde man sitta och se matcher Live både på TV:n och på weben. Alltså parkerade man sig framför TV:n med Ipaden i knäet för att se så mycket som möjligt. Resultatmässigt blev jag inte direkt överraskad av någon match men ett resultat imponerade. Frankrike – USA 2-4. Jag tror ni fattar att det är vändningen från underläget med 2-0, efter bara en kvarts spel, till att vinna som jag imponeras av. Frågan är hur USA:s förbundskapten kände sig vid sidan om. Vi har svaret.

Nå, hur kändes det att stå där vi sidan och bara efter en kvart ha ett underläge med 2-0?
– Faktiskt så var det rätt lugnt. Jag bara stod där med mitt block och konstaterade att bom nu ligger vi under med 1-0 och bom nu är det 2-0. Men min egen och lagets mästerskapsrutin höll mig på banan och jag blev i ärlighetens namn aldrig nervös. Hade vi förlorat så hade vi fått utgå ifrån det läget i nästa match men nu vann vi och vilket läge vi har skapat oss inför resten av den här turneringen, kan inte bli bättre, säger USA:s förbundskapten Pia Sundhage.

En vändning som heter duga och som också måste vara bra för själförtroendet?
– Inte bara vårt självförtroende. Nu när vi vänt ett 2-0 underläge mot Frankrike finns det väl all anledning för alla lag som möter oss framöver att darra ännu mer på manschetten. Vilken mardrömsstart vi fick och som vi tog oss ur det, jag är imponerad av tjejerna, säger Pia till damfotboll.com.

Mark 2012-07-26 21:20

"."