Guldtränaren klar för Linköpings FC!

Linköpings FC har under Damallsvenskans OS-uppehåll gjort årets kap på tränarsidan genom att försäkra sig om Martin Sjögren, utsedd till Årets tränare i fjol efter att ha fört LdB FC Malmö till serieseger i Damallsvenskan.
Martin Sjögren. FOTO: Urszula Striner.

LFC har organiserat om. Manager och tränare Jörgen Petersson slutade för ett par veckor sedan och nu blir det hans tidigare assisterande i LdB FC som efterträder honom som huvudtränare i Linköpings FC.

- En mycket bra lösning för LFC. Martin är erfaren, har goda meriter och är mycket väl bekant med Christian Andersson (som kvarstår som assisterande), vilket också är viktigt för oss, säger klubbdirektören Anders Mäki i en kommentar.

-Det ska bli kul att få jobba med en lag igen på vardaglig basis och Linköping är förstås en av de bästa klubbarna både organisatoriskt och ambitionsmässigt vi har i Sverige, säger Martin själv och fortsätter i pressmeddelandet.
-Det ska bli mycket stimulerande och också roligt att få träna tillsammans med Christian som jag känner väl sedan tidigare.

Martin har under den senaste tiden verkat i organisationen runt F19-landslaget och han fanns på plats som en av ledarna när Sverige vann EM-guld i Turkiet i början av juli. I guldlaget återfanns ju även Jonna Andersson från LFC.

I övrigt har Martin engagerat sig i olika uppdrag på klubbnivå i Danmark och varit pappaledig. Martin börjar arbeta direkt och finns på plats i Linköping fram till torsdag denna första vecka innan han börjar ordna litet praktikaliteter inför flytten från Skåne till Linköping.

Kontraktet med LFC gäller säsongen ut.

Rufus 2012-07-30 17:43

Nå, Johnte? Väntar på dina kommentarer! ;-)

Jesper Westin 2012-07-30 18:02

Härliga nyheter! :)
Tror dock att det är lite fakta fel, Har läst på Corren, Linköping FC´s hemsida och på TT och och där står det att Martin kompletterar Christian. Så Snarare delat ledarskap än Huvudtränare och Assisterande.

Men ändå härliga nyheter =)

Jörgen LdB FC Fan 2012-07-30 18:37

Bara o gratulera LFC till en super bra tränare!
Men trots allt e det ju laget på plan som ska göra det o när det inte funkar så spelar det ingen roll vem tränare eller spelare är! Men lycka till!

Johnte 2012-07-30 20:46

Ha ha ha...du väntar på mina kommentarer Rufus......Blev faktiskt lite förvånad eftersom starka rykten sa att Martin Sjögren skulle till Tyresö...Ja,ja somliga klubbar har inget eget
koncept..Men Sjögren är en bra tränare...men kan väl tycka att det är lite för kort tid med bara året ut. Men man vet ju inte vad som händer sedan. Men han har ju ett par guldspelare från 2010-2011 i laget.Så det är bara att önska lycka till som @ Jörgen också gör och konstatera att det är ju laget på plan som ska göra det.
Vi (Ldb) har ju nyligen spetsat till mittfältet med Nilla Fischer nr 2 i Lisa Ek...Och vad jag vet så ska Martin inte spela. Så ett STORT lycka till igen

The Observer 2012-07-30 21:28

Se där! M.S. blir nionde (om jag räknat rätt) tränaren i LHC (flåt LFC ska det ju va´) på nio säsonger (plus några ytterligare kortvariga assisterande)....

Välkommen till svensk damfotbolls katapultstol Martin!

Christian Andersson får en ny "överrock"?

Tar Sjögren över helt till säsongen 2013 ("vi är mycket nöjda med Martins insats under avslutningen av säsongen 2012 och ser fram emot fortsatt samarbete....//...samtidigt tackar vi Christian för fina tränarinsatser och önskar lycka till med nytt uppdrag...")?

Så nu återstår att se vem och när någon fäller bort luckan över knappen som det står "Eject" på och trycker till.

Dessförinnan kanske Sjögren, likt i Malmö, lyckas avsluta det Jörgen Petersson jobbat upp. "Work your magic, Martin!"

Rufus 2012-07-30 21:52

Haha, kul kommentarer, The Observer, och Tack, Johnte, för dina observationer!

Nu får vi verkligen hoppas att Linköpings galna tränarkarusell bromsar in - åtminstone för något år framåt... Sedan önskas "Guld-Martin" Lycka Till när han tar över coachpiskan i LFC. Frågan är dock om han ska greppa piskan med båda händerna eller om Christian får nypa tag om den med ett par fingrar? Enligt M.S. själv är ju han och Chr.A. gamla polare, så då så...

Nu må vi betänka att - som någon så riktigt påpekar - det inte är tränaren som gör målen, det ska spelarna svara för. Kanske vi ändå får en positiv effekt av det senaste bytet när M.S.återförenas med sina adepter Fischer och Melis från så sent som förra säsongen? Något SM-Guld hinner han givetvis inte fixa åt LFC denna säsong, men kanske nästa år - om han får stanna kvar?