Kvarnsveden har grepp om tredjeplatsen

Ashleigh Gunning och Linda Brännström gjorde målen när Kvarnsvedens IK tog en mycket stabil 2-0 seger på bortaplan mot ett trots allt engagerat spelande Hammarby.
Hammarbys Ellinor Lindbom och Kvarnsvedes Michaela Hermansson i närkamp. FOTO: Rainer Fussgänger.

Men efter matchen finns ingen tvekan om att Norrettan kan delas in i flera olika grupper. Kvarnsveden har nästan nos på topplagen Sirius och Sunnanå medan Hammarby tillhör mitten som kämpar om en plats i den kommande Superettan.
Det var Hammarby som hade mycket mer boll i den första halvleken, som lät bollen rulla bra i de egna leden och som hade ett antal chanser - men i den sista tredjedelen, när det gäller att göra mål och när man måste ge sig in i situationer där det kan göra ont ibland saknas den avgörande kylan hos Hammarby - åtminstone denna soliga lördag.
Kvarnsvedens spel däremot är väldigt tryggt och börjar med ett lysande försvar där amerikanska jätten Laura Novikoff står som ett torn och vinner nästan varenda nickduell. Det är dock inte bara Novikoff utan hela backlinjen som utstrålar säkerhet. Målvakten Angelica Bengtsson tog alla bollar som inte redan avvärjts av hennes försvarare. Framåt hotade Ashleigh Gunning och Linda Brännström. Gunning kom från Norge efter uppehållet och ersatte landsmaninnan Felicia Schroeder som har flyttat hem till USA. Det var Gunning som iskallt förvaltade chansen till 1-0 efter assist av Brännström när Hammarby var det spelförande laget.
Med 32 minuter spelade betydde baklängesmål en liten chock för Bajen. I den andra halvleken försökte man åter igen att ta initiativet, hade även en del chanser genom amerikanskorna Megan Mischler och Julianna Stitch, men precis som i första halvlek var det Kvarnsveden som utnyttjade sin chans och ökade till 2-0.
Var ledningen efter den första halvleken lite turligt, så kan man konstatera efter 90 minuter att det bättre laget vann välförtjänt. Kvarnsveden är mycket bättre organiserat och framför allt kapabelt att utnyttja sina lägen.
På en vecka har Bajen nu tappat hela sex poäng på Umeå Södra FF och har nu endast en poäng mer. Bägge lagen konkurrerar om femteplatsen som säkert ger en plats i nästa års Superetta.