Missräkning för Mallbacken med poängförlust mot Tölö

När helgens omgång av Söderettan spelats färdig kommer Mallbackens IF fortfarande att leda serien. Däremot minskade avståndet till de jagande lagen bakom med 1-1 för serieledarna i hemmamatchen mot Tölö IF.
Tölö försvaret med Lagkaptenen Karin Goffe och Malin Olsson avvärjer en attack från Mimmi Larsson i Mallbacken

- Nu har vi spelat oavgjort två gånger mot Tölö, bägge matcherna borde vi ha vunnit. Men vi är inte alls på tå i första halvlek, får in kvitteringen till slut men är alldeles för dåliga med avsluten, säger tränare Stefan Johansson i Mallbacken efteråt.

Tränarkollegan i andra lägret, Martin Skogman tackade och tog emot för en pinne med tanke på matchutvecklingen efter paus.
- Vi möter ett väldigt bra lag och är tillbakapressade i hela andra halvlek. Med den konstanta pressen kan man bara ge en stor eloge till vårt lag idag. Alla är bra, men Karin Goffe vår mittback och lagkapten är fantastisk, säger han.

Tölö IF på tredje plats har även de synts i serieledning under säsongen så det var inga givna poäng som delades ut på Strandvallen. elin.jpg

Gästerna snodde dessutom åt sig övertaget med ett tidigt mål, just genom lagets måltjuv Elin Svenberg efter dryga tio minuter. Svenberg var påpassligt framme efter en frispark och det visade sig vara otroligt viktigt för gästerna.

Resten handlade nämligen som sagt bara om Mallbacken, kvitteringen kom med en halvtimme kvar att spela.
- Frida Broström passar till Ida Nordqvist som skjuter, returen sätter Sofie Ahlberg upp i krysset, säger Stefan Johansson.

Mer än 1-1 fick ändå inte Mallbacken ut av sitt övertag.
- Tölö spelar lågt med bra försvarsspel, när vi inte har bättre kvalitet i passningsspelet går det inte.

Efter Dalsjöfors exit ger spelschemat en lucka per lag under de återstående omgångarna. Mallbacken har sin i nästa vecka och Stefan Johansson är klar över vad han vill se efter det korta uppehållet.
- Vi ska träna på rejält. Mot Lindsdal ska vi spela bra i 90 minuter, inte bara i 45, säger han.

LILLA BILDEN: Tölös målskytt Elin Svenberg oroar Mallbacken försvaret hela tiden. FOTOJan Andersson

AttachmentSize
elin.jpg14.61 KB