Storförlust för Umeå IK i Göteborg

Trots att Umeå inför dagens match låg före Göteborg FC i tabellen åkte man på en tung förlust då man förlorade med klara 5-0 mot ett Göteborg FC som stora delar av matchen spelade ut ett för dagen mycket blekt Umeå IK.
Kopparbergs/Göteborgs Christen Press med driv i steget mot Umeå IKs Linda Molin.. FOTO: Per Montini

Trots att Umeå inför dagens match låg före Göteborg FC i tabellen åkte man på en tung förlust då man förlorade med klara 5-0 mot ett Göteborg FC som stora delar av matchen spelade ut ett för dagen mycket blekt Umeå IK.
Kopparbergs/Göteborg FC kom til lstart med två för Göteborgs-publiken nya ansikten. Det var centrala mittfältaren Yael Averbuch som för första gången klev in på konstgräset på Valhalla efter att ha debuterat borta i förlustmatchen mot AIK. På vänsterbacken gjorde Camille Levin sitt första framträdande för Göteborgsklubben efter övergången från sin tidigare klubb Sky Blue FC. Två nyförvärv som båda klarade hemmadebuten på ett alldeles utmärkt sätt. Efter en lite trevande start för Yael Averbuch växte hon in i matchen mer och mer för varje minut för att sedan stora delar dominera mittfältet.

Nyförvärv bakom 1-0 målet.
I den 34 minuten vann tidigare nämnda Averbuch boll på mittfältet och serverade Sara Lindén en mycket fin boll i djupet som Sara förvaltade på bästa sätt genom att skjuta 1-0 bakom en utrusande Caroline Jönsson i Umeå målet.
Efter målet vaknade Umeå som för en stund lyckades skapa några halvchanser. Framförallt genom Jenny Hjohlman som flertalet gånger var nära att komma igenom.
Umeå var sen totalt chanslöst i andra halvlek.
I andra halvlek fick vi se ett Kopparbergs/Göteborg som spelade på ett oerhört imponerande sätt. I minut 62 gav det utdelning då Catrine Johansson slog en mycket fin frispark som Christine Press förvaltade på bästa sätt genom att göra 2-0. Direkt på efterföljande avspark vann Göteborg tillbaka bollen och nyförvärvet Averbuch serverade Press som satte sitt andra mål för kvällen vilket innebar 3-0. Efter att Kopparbergs/Göteborg gjorde 3-0 märkte man att Umeå inte riktigt orkade svara. Innan domaren blåste av hann man även med att göra både 4-0 och 5-0 genom Anita Asante och Amanda Edgren.

”Jag vill hjälpa Göteborg tillbaka till toppen”
Efter slutsignalen mötte vi en glad Yael Averbuch som dock inte var helt nöjd med sin insats trots två målgivande passningar och massivt beröm från tränare Torbjörn Nilsson.
- Jag är aldrig riktigt nöjd med mitt spel, man måste utvecklas hela tiden. Dock tycker jag vi som lag spelar väldigt bra idag. Vi hittade varandra väldigt mycket bättre idag än sist mot AIK.
Även vänsterbacken Camille Levin imponerade stort i sin debut. Med flertalet viktiga defensiva brytningar och med en offensiv speed skapade hon fina kombinationer med Anna Ahlstrand på Göteborgs vänsterkant som resulterade i flertalet farliga målchanser. Helt klart två nyförvärv som publiken på Valhalla kommer få mycket glädje av.

Text: Per Gullbransson

Lenn 2012-08-26 10:26

Lite konstigt resultat med tanke på att Umeå ändå har Carolin Jönsson och Emma Berglund i försvaret. Det faller lite på de andra Umeå spelarna och deras skicklighet. Men Gbg var säkert ordentlig bra.

49ers 2012-08-26 12:05

Yael Averbuch började mycket riktigt lite trevande, men växte och var lysande i andra halvlek med flera briljanta framspelningar i djupled. En som också bara blir bättre är Anita Asante som gjorde en kanonmatch på mittfältet med ett distinkt målskott till 4-0 som grädde på moset. Extra kul var det att Amanda Edgren gjorde mål - en situation hon skapade på egen hand. Men hela GFC spelade utmärkt. Jag ser fram emot cupsemifinalen mot Malmö på onsdag och - inte minst - matcherna i Champions League!