Tre nya poäng till Sirius damer

Trots oinspirerat spel tog damerna åter full pott i mötet med Vasalund och vann med 4-0
Sirius radade upp målchanser och i 20:e minuten nickar Sarah Elnicky in första målet. FOTO: Mats Karlström

Gråkalla skyar väller fram över Vasalunds IP i Solna. Minibussen har precis släppt av damerna inför dagens möte med Vasalund. Grindarna har öppnat och publiken börjar bänka sig inför matchen som gäller mycket för båda lagen. Efteråt kan konstateras att Sirius hamnade på ännu lite fastare slutspelsmark medan Vasalund förmodligen missade sista chansen att haka på striden om de sex platser som säkrar spel i nästa års Dametta.
I dagens Sirius-uppställning saknades Sarah Storck som drabbats av halsfluss och Julia Lyckberg som dras med en stukad fot, annars såg startuppställningen ut ungefär som det brukar. Sirius, för dagen i vit dräkt, inledde starkt men spelet jämnade snart ut sig och därefter började ett ganska trist bollande på mittfältet.
Den första riktigt vassa möjligheten kom först i 19:e minuten när Jenny Jansson kom fri med målvakten Caroline Frykgård som tvingades tippa ut bollen till hörna. På hörnan, som Ida Norström säkert placerade i målgården, var Sarah Elnicky påpassligt framme och tryckte in 0 – 1 med pannan i en trasslig situation där Vasalunds-målvakten krockade med en medspelare.
Bara minuterna efteråt tvingades Sirius-målvakten Emelie Almesjö klistra bollen efter en snabb kontring. Därefter svängde pendeln allt mer över till Sirius som sköljde fram i våg efter våg. Tyvärr började man även spela ett allt mer snirkligt spel och avsluten lät vänta på sig. Ett alltmer villrådigt och tillbakapressat Vasalund fick svårt att hitta över mittlinjen.
Trots sin tätposition i Norrettan visad Sirius upp säsongens kanske sämsta spel, med slarviga passningar, omständiga uppspel och soloåkningar så halvtidsledningen ska man nog vara tacksamma för.
Andra halvlek började på ungefär samma sätt. Omständigt och snirkligt spel av Sirius och slå-ifrån-sig-spel från Vasalund.
Ida Norström var på vippen att öka på ledningen när hon fick en smörpassning av Fanny Andersson men den här gången var Caroline Frykgård med och kunde avstyra situationen.
Det uppstod mycket trafik runt Vasalunds kasse en stund för bara ett par minuter senare snappade Jenny Jansson upp bollen men en säker Caroline Frykgård tippade ut skottet till en hörna som betades av utan att bli det minsta farlig.
Därefter gick allt ner sig igen och båda lagen provade på det ledsamma bollandet igen, då och då avbrutet av enstaka giftigheter från Sirius.
I 77 minuten fick dock Marija Banusic chansen, den här gången rundade hon kyligt Vasalunds-målvakten och satte spiken i den kista som Vasalund under andra halvlek redan verkad ha funnit sig tillrätta i.
Marija antecknade sig raskt i protokollet igen. Denna gång med en passning till Mikaela Björklund som dundrade in 4-0 i krysset.
Ingen glänste i Sirius, ett lite plus dock till hårt kämpande Ida Norström och Jenny Jansson.

Text och foto: Mats Karlström

Vasalund – Sirius 0 – 4 (0 - 1)
0 – 1 Sarah Elnicky (20), 0 – 2 Marija Banusic (55), 0 – 3 Marija Banusic (77), 0 – 4 Mikaela Björklund.

Olle 2012-09-02 20:23

När Vasalunds tränare tar med sin egen dotter som knappt har rört en boll på ett tag då har nog Vasalund gett upp.