50 mils färd med övergångspappret

Det var inte helt odramatiskt när Mimmi Löfwenius blev klar för Jitex. Övergångsfönstret stängde i klockan 00.00 natten mellan fredag och lördag. För att vara helt säkra på att övergången skulle gå igenom satte sig Jitex klubbchef Anders Holmvén i bilen och körde upp med papperna till Stockholm. På övergångsfönstrets sista dag kan man nämligen inte faxa papperna, då måste alla original in till förbundet.
Mimmi Löfwenius byter Göteborg mot Jitex men får samma hemmaplan. Foto: Per Montini

Tränare Stefan Rehn skrattar när han hör att vi nosat rätt på den storyn:
– Vi klarade det med någon timmes marginal. Vi visste att han skulle klara det om han körde lagligt upp, men det kunde ju hända något på vägen. Nu gjorde det inte det så hon blev klar sent i fredags kväll.

Mimmi Löfwenius är en talangfull mittfältare som just vunnit EM-guld med U19-landslaget. Ifjol dominerade hon mittfältet i Dalsjöfors, men trots det åkte klubben ur Damallsvenskan. Löfwenius fotbollskarriär fortsatte därför i Kopparbergs/Göteborg.
Där har talangen haft svårt att ta en startplats och har inte fått så mycket speltid som hon önskat. Därför söker hon sig nu vidare till grannklubben Jitex. Snart är Löfwenius redo att debutera för sin nya klubb.
– Mimmi tillför spetskvalitet, hon är en spelare som är oerhört bra på att vinna mark. Det är väl lite det vi har saknat. Sedan ser vi gärna att hon gör mål också. Mimmi är en stor talang, men hon är fortfarande ung. Så vi vill inte sätta massa press på henne om att hon måste göra mål, säger Jitex Stefan Rehn till damfotboll.com.
- Förutom spelet med boll är snabbheten något man borde lyfta fram. Hon kommer att spetsa till vår trupp.

Mimmi Löfwenius är 18 år och har redan hunnit med att spela 27 matcher i Damallsvenskan. Förra säsongen startade hon 17 matcher i Dalsjöfors, i år har hon fått göra sju inhopp i Kopparbergs/Göteborg. Löfwenius har även fått speltid i Champions League och var en av spelarna i det svenska landslaget som vann EM-guld i U19-EM tidigare i somras.
I våras i en match mot Italien nätade Löfweinus för Sverige. Hon visade då känslor vi sällan tidigare skådat på en fotbollsplan. Lyckan måste varit otrolig. Detta klipp är för bra för att inte visa upp då vi snackar om Mimmi Löfwenius – såhär firar man ett mål, så se och lär: http://www.youtube.com/watch?v=uUVx2HrLKaE

Rainer Fussgänger 2012-09-03 09:50

Mimmi blev också första målskytt för Dalsjöfors GoIF i Damallsvenskan på Östermalms IP när det begav sig 2011. Blir spännande att se hur hon spelar ihop med F19-kompisen Fridolina Rolfö. För Jitex BK ett välbehövligt tillskott med tanke på att man tappade både Christina Julien och även Annica Sjölund för ett antal månader.

TureiYtterby 2012-09-03 10:10

välkommen Mimmi!
och starkt jobbat Stefan