Ryssland nästa för Linnea Liljegärd

Sent i går, innan det ryska övergångsfönstret stängde, blev det klart att Linnéa Liljegärd omgående lämnar Kopparbergs/Göteborg FC för storklubben Rossiyanka.
Linnea flyttar ifrån Göteborg till Rossiyanka.

I slutet av förra veckan kom Rossiyanka med ett erbjudande som varken Linnéa Liljegärd eller klubben kunde tacka nej till och inom kort flyttar alltså Linnea till Ryssland.
- Mitt kontrakt börjar gälla idag men när jag åker över vet jag inte riktigt ännu. Jag hoppas att det kan bli samtidigt som Sofia flyger tillbaka efter landskampen här i nästa vecka säger Linnea i telefon till damfotboll.com

Lilte spännande att flytta till Ryssland men det kanske underlättar att Sofia Jakobsson spelar där?
-Absolut. Vi känner inte varandra så mycket men jag har pratat en hel del med henne det senaste. Jag ville gå till en liga där jag har möjlighet att utvecklas och det menar hon absolut att jag har möjlighet att göra i Ryssland. Serien ska vara ganska jämn och det är viktigt för att kunna ta ytterlilgare ett steg i utvecklingen. Mitt mål är att ta mig tillbaka till landslaget och jag tror att en flytt och nya influenser och utmaningar kan hjälpa mig mot det målet.

Göteborgs sportchef Lasse Svensson kommenterar övergången:
-Vi tappar en duktig spelare men vill samtidigt inte stoppa någon som får denna möjlighet och önskar givetvis Linnéa Liljegärd all framgång i Ryssland,.

Rufus 2012-09-07 18:39

Lycka till där borta i österled, Linnea - och grattis Göteborg, som får en massa härliga ryska rubler i klubbkassan!