EXTRA: "Kosse" blir klubbkamrat med Zlatan

Landslagets och Kristianstads DFFs Kosovare Asllani lämnar Sverige och flyger till Frankrike på lördagen för att bli proffs i Paris Saint Germain - Zlatan Ibrahimovics klubb som beslutat sig för att även satsa stort på sitt damlag.
Kosovare Asllani blir proffs i Paris Saint Germain. FOTO: Fredrik Hasselgren (arkiv).

- Jag flyger till Paris på lördagen. Först blir det läkarundersökning och sedan ska jag skriva på, berättar "Kosse" för damfotboll.com.
Det innebär att hon inte kommer att spela lördagens bortamatch när Kristianstads DFF möter Kopparbergs/Göteborg.
Du har alltså spelat din sista för för KDFF?
- Så ser det ut. Jag hade hoppats att kunna stanna säsongen ut i Kristianstad men de ville ha ner mig redan nu, berättar "Kosse" som för en vecka sedan var en av damlandslagets bästa i matchen mot Holland.
- Jag har haft pratat med Lotta Schelin som rekommenderade mig att ta chansen. Det är Olympique Lyonnais förre tränare som nu är i PSG. Där finns även några av Frankrikes och Tysklands landslagsspelare.

Martin 2012-09-22 14:50

Kul för 'Kosse' att få chansen att dels spela med riktigt bra spelare och dels tjäna en hacka på sitt yrke. Hon verkar ju onekligen ha haft en explosiv utveckling i Kristianstad och har, enligt mig iallafall, också presterat genomgående bra när hon fått chansen i Damlandslaget. Visst förlorar Damallsvenskan en av sina största svenska profiler, kanske t o m den största, men för svensk damfotboll är det bra om våra stjärnor får spela på en så hög nivå som möjligt.

Rufus 2012-09-23 21:41

Ett lyckokast på mer än ett sätt! Håller med Martin om att det är jättekul frk Asllani får möjligheten att spela med och mot rikjtigt vassa lirare i ett annat fotbollsklimat än det svenska. Kosse är väl värd den här nya chansen utomlands, i synnerhet som hon har erfarenheterna från den inte alls lyckosamma proffssejouren i USA i färskt minne Nu är hon mognare både som idrottskvinna och "vanlig" människa.

Går det bra för Kosse i den franska damligan och hon utvecklar sina talanger maximalt bör det gynna Pia Sundhages nya landslag på det allra bästa sätt. Den tanken värmer, nu när vi inte längre får se hennes konster i Damallsvenskan!